29 سپتامبر 2018 مصادف با 7 مهرماه روز جهانی قلب و شعار امسال این مناسبت «هم پیمان برای سلامت قلب» اعلام شده است.
به وب دا، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: در سال 1990 بار بيماريهاي ايسكميك قلبي در جهان در رتبه پنجم قرار داشت ولي پيش بيني مي شود كه اين مشكل در حال حاضر همچنان در صدر ليست بار بيماريها باقي بماند.
دکتر محمد جعفر صادقی با اشاره به اینکه از هر سه مورد مرگ و مير يك مورد به علت بيماري های قلبی عروقي است گفت: بیماری های قلبی عروقی همچنان مهمترین علت مرگ و ناتوانی در دنیا است و سالانه سبب مرگ بیش از 17.5میلیون نفر می شود.
دکتر صادقی با تاکید بر اینکه سلامت قلب برای هر فرد یک حق بشری اساسی و یکی از ارکان دسترسی به عدالت در سلامت جهانی است گفت: اتحاديه جهاني قلب از سال 2005 هر ساله، روز آخر ماه سپتامبر را بعنوان روز جهاني قلب با هدف افزايش آگاهي جهانیان در خصوص بیماری های قلبی عروقی معین كرده است.
وی با تاکید بر نقش مهم این روز در حساس سازی و اطلاع رسانی عمومی، این مناسبت را فرصت مغتنمی برشمرد که می توان برای افزایش آگاهی و تشویق افراد، اعضای خانواده ها، جوامع، سیاستگذاران و تصمیم گیران از آن استفاده کرد.
دکتر صادقی خاطر نشان کرد: در كشور ما نيز كه بيماريهاي قلبي يكي از مشكلات و چالش هاي مهم سلامت به شمار مي رود، اين روز مغتنم است تا برنامه ها و فعالیت های خود را براي مقابله با اين بيماريها و در جهت افزایش آگاهی عمومی برنامه ریزی كنيم و اين روز را گرامي بداريم.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه، برگزاری جلسات آموزشی جهت کارکنان واحدهای بهداشتی و مراجعین مراکز با هدف کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی ، توزیع محتوای آموزشی، افزایش غربالگری و خطرسنجی حوادث قلبی عروقی، برپایی چادرهای سلامت در اماکن عمومی سطح شهر با هدف آگاهسازی و اطلاع رسانی، برگزاری مسابقات ورزشی و فرهنگی و جلب حمایت سازمان های مردم نهاد در زمینه سلامت قلب و عروق را از جمله اقداماتی برشمرد که با هدف بهبود پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی و اصلاح شیوه های زندگی به این مناسبت برگزار خواهد شد.