10 اکتبر مصادف با 18 مهر از طرف فدراسیون جهانی بهداشت روان به عنوان روز جهانی سلامت روان و 18 الی 24 مهرماه هفته سلامت روان می باشد و « سلامت روان جوانان و نوجوانان: جهان در حال تغییر» به عنوان شعار امسال انتخاب شده است .
به گزارش وب دا، قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اختلالات روانپزشکی جزء شایعترین و ناتوان کننده ترین بیماری ها هستند، گفت: بر اساس بررسی های بعمل آمده در سال 1390 در کشور، از هر 4 نفر در گروه سنی 15 تا 64 ساله کشور یک نفر در طی سال از اختلالات روانی رنج می برد که شایعترین این اختلالات، اضطراب و اختلالات خلقی می باشد.
دکتر سید کاظم فرهمند شیوع اختلالات اضطرابی در جمعیت بالای 15 سال را حدود 15.6 درصد عنوان نمود و گفت: مطالعه تاثیر بیماریها بر کیفیت زندگی نشان داده است که اختلالات روانپزشکی از دلایل نخست اتلاف عمر به دلیل بیماری و ناتوانی هستند.
دکتر فرهمند با اشاره به اینکه سلامت جامعه در گرو سلامت روان جوانان است اظهار داشت: سلامت روان جوانان موضوعی بسیار مهم است که می باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،نقش خانواده و اجتماع در تامین سلامت روان جوانان را غیر قابل اغماض خواند و بر تاثیرخود مراقبتی جوانان بر سلامت روان تاکید ویژه نمود.
وی خود آگاهی را اولین گام برای برنامه ریزی به منظور خودمراقبتی بر شمرد و افزود: خودآگاهی به جوانان کمک می کند تا قدرت خود را کشف و با تمرکز بر وجود ارزشمندشان هدفمند زندگی کنند.
دکتر فرهمند مهارت های حل تعارض، کنترل استرس و مقاومت در برابر فشار همسالان را از مهمترین مهارت های خودمراقبتی توسط جوانان برشمرد که نیاز به فراگیری دارد.
نقش شادی و نشاط در سلامت روان جوانان و نوجوانان، تاثیر فضای مجازی بر سلامت روان جوانان و نوجوانان، خانواده و سلامت روان جوانان و نوجوانان، تاب آوری جوانان، نوجوانان و سلامت روان، نقش محیطهای آموزشی بر سلامت روان جوانان و نوجوانان، تاثیر خودمراقبتی بر سلامت روان جوانان و نوجوانان، سبک زندگی سالم جوانان، نوجوانان و سلامت روان، توانمندسازی با رویکرد پیشگیری از سوء مصرف مواد در جوانان و نوجوانان و معنویت و سلامت روان جوانان و نوجوانان از عناوین روز شمار هفته سلامت روان 18 لغایت 24 مهرماه به شمار می رود.