رییس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد،با اشاره به اینکه در حال حاضر سالانه 16 هزار نفر در کشور جان خود را به دلیل سوانح رانندگی از دست می دهند اظهار داشت: فرهنگ سازی در حوزه ترافیک و رانندگی باید از سنین کودکی و دوران مدرسه در برنامه های آموزشی گنجانده شود.
دکتر محمد رضا جویا در حاشیه همایش یادمان قربانیان حوادث رانندگی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه وزارت بهداشت در بهترین شرایط تامین کننده 25 درصد از سلامت جامعه است تصریح کرد: برای ارتقاء سلامت جامعه باید تمامی ارگان ها و سازمان های موثر با یکدیگر همکاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه هر چند با اجرای برنامه های فرهنگ سازی و استانداردسازی جاده ها میزان مرگ و میر حوادث ترافیکی از 26 هزار نفر به 16 هزار نفر در سال کاهش یافته است تصریح کرد: به طور حتم اگر بتوانیم فرزندمان را به گونه ای آموزش دهیم که از سنین کودکی با فرهنگ ترافیک آشنا شوند می توان به طور چشمگیری میزان مرگ ناشی از حوادث جاده ای را کاهش داد.
رییس پلیس راه فرماندهی انتظامی خراسان رضوی نیز در این یادمان گفت: اجرای مقررات راهنمایی رانندگی توسط رانندگان در جاده ها نقش مهمی در کاهش آمار تصادفات دارد.
سرهنگ هادی امیدوار افزود: خستگی و خواب آلودگی سهم قابل توجهی از علل تصادفات فوتی و جرحی را به خود اختصاص داده لذا احتیاط و رعایت دقت در رانندگی ضرورتی انکارناپذیر است.
وی همچنین به شناسایی 147 نقطه حادثه خیز در جاده های خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: کاستیها و نواقص وجود دارد ولی با وجود ایرادات، سلامت افراد می طلبد که رانندگان هنگام راندن خودرو نظم و قانون را رعایت کنند تا شاهد حوادث دلخراش نباشیم.
رئیس پلیس راه خراسان رضوی به روند افزایشی تخلف سرعت در جاده ها نیز اشاره و بیان کرد: در مجموع 30 درصد از تلفات جاده ای را موتورسیکلت سواران به خود اختصاص داده اند که با رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی و استفاده از کلاه ایمنی توسط راکبان موتورسیکلت این رقم به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
بر اساس اعلام پزشکی قانونی نیمه نخست پارسال 424 نفر در جاده های خراسان رضوی در اثر تصادفات جان باختند. این تعداد در نیمه نخست امسال به 402 نفر کاهش یافت.