مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کودکان از یکسالگی به بعد ، علاوه بر غذاهایی که خوردنشان را در سال اول زندگی یاد گرفته اند، باید از غذای سفره خانواده نیز استفاده کنند.
دکتر زهرا اباصلتی در خصوص تغذیه کودک یک تا دو ساله در گفتگو با وب دا اظهار کرد:در سال دوم زندگی اگرچه غذای اصلی کودک، غذای خانواده است اما تغذیه کودک با شیر مادر در سال دوم زندگی به دلیل اینکه بهترین منبع تامین پروتئین بوده و بخشی از انرژی مورد نیاز کودک را تامین کرده و نیازهای عاطفی او را برآورده می کند ضروری است.
وی افزود: تغذیه با شیر مادر باید بعد از صرف غذای کودک انجام شود شیرخواران از یک سالگی به بعد، علاوه بر غذاهایی که خوردنشان را در سال اول زندگی یاد گرفته اند، باید از غذای سفره خانواده نیز استفاده کنند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه در این دوران باید به نحوه پخت و دادن غذا دقت کرد اظهار کرد: روزانه علاوه بر استفاده از شیر مادر سه وعده غذا و دو میان وعده باید به کودک داده شود، غلاتی که کودک قدرت جویدن آنها را دارد مانند برنج به صورت کته های مختلف مخلوط با سبزی ها، حبوبات و گوشت های نرم به او داده شود.
دکتر اباصلتی اگر کودک مبتلا به یبوست است در تهیه سوپ او، علاوه بر سبزی ها (سیب زمینی، هویج، کدو، فلفل سبز، سبزیهای برگی و ...) از برگه هلو، زردآلو و آلو به مقدار کم استفاده شود.
وی به این نکته مهم که غذای کودک تمیز و کاملاً پخته باید تهیه و پس از خنک کردن به او داده شود اشاره و تصریح کرد: باقیمانده غذا باید در ظرف در بسته در یخچال یا فریزر نگهداری و نیز اینکه فلفل، ادویه یا چاشنی های تند به غذای کودک اضافه نشود.
دکتر اباصلتی اذعان کرد: اگر سرعت رشد کودک مطلوب نیست به غذای کودک کمی روغن مایع یا کره اضافه گردد تا مقویتر و نیز اینکه مایعات همیشه با قاشق یا فنجان به او داده شود.
وی خاطرنشان کرد: از دادن مواد غذایی کم ارزش مانند پفک، چیپس، نوشابه و ... به کودک خودداری و از میان وعده های غذایی سالم مانند شیر، بیسکوئیت ساده، میوه، فرنی و شیربرنج استفاده شود همچنین مصرف مکملهای ویتامین های A و D و قطره در سال دوم نیز باید مطابق دستور العمل های موجود تداوم داشته باشد.