با اجرای طرح های آموزشی، مراقبت و فلوراید تراپی، شاخص سلامت دهان و دندان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارتقاء یافته است.
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه ارائه خدمات پیشگیری از پوسیدگی دندان یکی از اهداف مهم وزارت بهداشت است اظهار کرد: به همین منظور اجرای برنامه های آموزش، معاینات غربالگری و انجام فلوراید تراپی برای دانش آموزان ابتدایی در دستور کار قرار گرفت که با اجرای این برنامه ها شاخص پوسیدگی دندان دائمی حدود 4 دهم درصد کاهش یافته است.
دکتر بهمن کلالی با اشاره به تاثیر فلوراید تراپی در سلامت دهان و دندان خاطر نشان کرد: در انجام فلوراید تراپی روشهای سیستمیک و موضعی وجود دارد که روش سیستمیک بعلت هزینههای بالا و احتمال اثرات نامطلوب در ایران استفاده نمیشود. لیکن روشهای موضعی می تواند بسیار موثر و بی خطر باشد.
وی افزود: در روش موضعی، فلوراید تراپی با ژل در مطب و روی یونیت دندانپزشکی و با استفاده از ساکشن انجام میشود بدین جهت که در این روش حساسیت کار در محیط کاملاً خشک و عاری از رطوبت میتواند نسبت مستقیم با درصد موفقیت درمان داشته باشد.
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در روش وارنیش فلورایدکه مادهای جدید است و در مدارس استفاده می شود ، بدلیل چسبندگی بالا به دندان و ست شدن آن در زمان خیلی کوتاه، نسبت به رطوبت جزئی حساسیت زیادی ندارد و با تمهیدات لازم از جمله استفاده از رول پنبه و یا گاز استریل در دهان نیز میتواند تاثیر بسیار خوبی در نتیجه درمان داشته باشد و همانطور که این طرح در سایر کشورها در مدارس انجام میشود نیاز به ساکشن قوی در سطح وسیع نیست.
دکتر کلالی با تاکید بر اینکه نحوه اجرای صحیح طرح در تاثیر درمان موثر است خاطر نشان کرد: با آموزشهایی که هر ساله با آغاز سال تحصیلی به تمامی مراقبین سلامت و بهورزان در حوزه بهداشت داده میشود، مجریان برنامه این توانمندی را دارند که بتوانند این طرح را به نحو درست در اکثر مدارس اجرا کنند.
وی با بیان اینکه نظارت و تامین نیازهای پشتیبانی این طرح در ارتقاء سطح ارائه خدمات می تواند بسیار موثر باشد اظهار امیدواری کرد: با همکاری سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوی و دانشکده دندانپزشکی مشهد در جهت اجرای بهینه و ارتقای این برنامه بیش از پیش موفق باشیم.