مدیرسلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: با اجرای برنامه تحول نظام سلامت، 970 هزار میانسال زیر پوشش برنامه های غربالگری قرار گرفتند.
دکتر حامد قضاوی در حاشیه بازدید رییس اداره میانسالان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه برنامه خدمات نوین سلامت میانسالان از سال 1395 در حال اجراست خاطر نشان کرد: در این مدت میانسالان 30 تا 59 سال زیر پوشش دانشگاه تحت غربالگری قرار گرفته اند.
وی اظهار کرد: بررسی تناسب اندام و مشاوره برای لاغری ، اضافه وزن ، چاقی و چاقی شکمی ، مشاوره تغذیه برای اصلاح الگوی غذایی و ارائه مکمل ویتامین D رایگان ، مشاوره و ارائه نسخه ورزشی برای بهبود فعالیت بدنی و تحرک ، اندازه گیری فشارخون ، قندخون ، چربی خون و خطرسنجی وقوع ده ساله سکته های قلبی و مغزی ، بررسی سلامت زنان در دوره باروری و یائسگی، عفونت های آمیزشی، ایدز و عوامل خطر آن، بررسی و مشاوره برای بهبود سلامت روانی در زمینه استرس، اضطراب و افسردگی ، بررسی و غربالگری سرطان با استفاده از روشهای نوین( غربالگری سرطان پستان و سرطان دهانه رحم برای زنان و سرطان روده بزرگ برای مردان ) از جمله خدماتی است که در برنامه غربالگری به گروه های هدف ارائه می شود.
دکتر قضاوی خاطر نشان کرد: در قالب این برنامه 382 هزار و 703 نفر زن در گروه سنی میانسال علاوه بر خدمات عنوان شده، مورد غربالگری سرطان پستان و سرطان سرویکس نیز قرار گرفته اند.
دکتر مطهره علامه رییس اداره میانسالان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در بازدید از ستاد معاونت بهداشت دانشگاه، مرکز پایش اطلاعات سلامت و مراکز جامع خدمات سلامت در دو شهرستان فریمان و مشهد1 ،روند اجرای برنامه میانسالان دانشگاه علوم پزشکی مشهد را مورد پایش قرار داد.
دکتر مطهره علامه از نزدیک در جریان نحوه اجرای مراقبتهای میانسالان در مراکز خدمات جامع سلامت و اجرای پرونده الکترونیک سینا شامل داشبوردهای سیستم انبار دارویی ، نظام ارجاع به سطح 2 ، سیستم رضایت سنجی ، سیستم آموزش الکترونیک ، تجویز دارو ، برنامه ریزی نیروی انسانی ،گزارشات جمعیتی و مقایسه کارکردی پرسنل، قرار گرفت و به ارائه توصیه های کاربردی در این زمینه پرداخت .