مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: برخی مواد غذایی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و فرد را در برابر سرطان محافظت می کنند.

دکتر محمدجعفر صادقی در گفتگو با وب دا با اشاره به مواد مغذی موجود در غذاها خاطر نشان کرد: آنتی اکسیدان ها موادی هستند که مانع از آسیب سلول ها و بافت ها می شوند و می توانند از بروز تغییرات سلول های بدخیم جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه بهترین راه تامین مواد آنتی اکسیدان استفاده از میوه و سبزی های تازه است نه مصرف مکمل ها و ویتامین ها، تصریح کرد: میوه و سبزی بهترین منابع آنتی اکسیدان هایی مانند بتا کاروتن (رنگدانه های گیاهی)، ویتامین C، ویتامین E و سلنیوم هستند.

دکتر صادقی در ادامه تصریح کرد: ویتامین A و بتاکاروتن، که ویتامین A هم در منابع غذایی گیاهی و هم حیوانی وجود دارد و بتاکاروتن نوعی آنتی اکسیدان مرتبط با ویتامین A است این ویتامین برای حفظ سلامتی بافتها ضروری بوده و خطر سرطان را کاهش می دهد.

وی بیان کرد: ویتامین C در بسیاری از میوه ها و سبزیجات خصوصاً مرکبات وجود دارد بین مصرف ویتامین ث و کاهش خطر بروز سرطان رابطه وجود دارد ولی مصرف ویتامین ث به صورت مکمل باعث کاهش خطر بروز سرطان نشده است.

دکتر صادقی با اشاره به اینکه ویتامین E، یا آلفاتوکوفرول فعالترین نوع ویتامین "ای" و یک آنتی اکسیدان قوی است، اظهار کرد: روغن جوانه گندم و آفتابگردان، مغزها مانند بادام و سبزی های برگ سبز از منابع ویتامین "ای" هستند.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سلنیوم یک ماده معدنی است که در فعالیت آنتی اکسیدانی بدن نقش دارد برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف مکمل سلنیوم می تواند خطر بروز سرطان ریه، کولون و پروستات را در انسان کاهش دهد البته برای تأييد آن باید مطالعات بیشتری انجام شود.

وی تاکید کرد: حداکثر میزان سلنیوم در مکملها نباید از 200 میکروگرم در روز بیشتر باشد، غذاهای دریایی، گوشت، جگر و بادام هندی منبع خوبی از سلنیوم هستند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image