مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  اظهار کرد: شیوه زندگی و عادت های تغذیه سهم مهمی در بروز سرطان دارد به طوری که درصد زیادی از موارد سرطان با تغذیه نامناسب ارتباط دارد.

دکتر محمد جعفر صادقی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: علاوه بر میزان کل كالری دریافتی در روز، میزان مصرف میوه ها و سبزی های تازه، نوع و مقدار پروتئین های غذایی، سهم چربی های اشباع (مانند روغنهای جامد و چربی منابع حیوانی) و چربی های غیراشباع (مانند روغن های گیاهی مثل روغن زیتون و كانولا) نیز از عوامل غذایی هستند كه می توانند در كاهش یا افزایش بروز بیماری سرطان مؤثر باشد.

وی تصریح کرد: ارتباط چاقی و اضافه وزن با افزایش احتمال ابتلا سرطان هایی همچون پستان (خصوصا در زنان یائسه)، رحم، مری و روده بزرگ ثابت شده است.

 وی با بیان اینکه یکی از اقدامات اصلی برای پیشگیری از سرطان کاهش مصرف مواد قندی و چربیهای اشباع شده است خاطر نشان کرد: لازم است مواد غذایی مانند غذاهای سرخ کرده، کیک، آبنبات، بیسکویت، شربتها و نوشیدنی های شیرین نیز محدود شود چراکه لفظ کم چرب یا بدون چربی روی مواد غذایی به معنای کم کالری بودن آنها نیست و در حقیقت کیکها، بیسکویتها و سایر موادغذایی کم چربی همچنان سرشار از کالری هستند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  تصریح کرد: سوزاندن یا زغال شدگی گوشت باعث ایجاد مواد سرطانزا می شود و به جای آن  از روش های سالم مانند آب پزکردن و بخار پزکردن استفاده شود.

دکتر صادقی با بیان اینکه رژیم غذایی غنی از مواد گیاهی به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان کمک می کند اظهار کرد: بهتر است حداقل دو سوم مواد غذایی مصرفی در هر وعده، گیاهی و حداکثر یک سوم مواد غذایی حیوانی باشد در عین حال باید بین میزان فعالیت بدنی و کالری مصرفی، تعادل و توازن برقرار باشد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image