یکی از مهمترین شاخصهای توسعه هر کشوری ، میزان مرگ و میر مادران باردار است و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور ارتقاء سلامت مادران برنامه های مختلفی را در دستور کار خود دارد.
کارشناس مسئول واحدبهبود تغذیه مرکز بهداشت ثامن مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر میزان مرگ و میر مادران باردار در کشور کاهش چشمگیری داشته به طوری که بر اساس آمارهای رسمی، ایران یکی از هشت کشوری بوده که به کاهش مرگ و میر مادران دست یافته است. عواملی مانند انجام مراقبتهای متناسب با دوران بارداری و بالا بردن سطح آگاهی جامعه در کاهش مرگ و میرمادران باردار نقش بهسزایی داشته است.
آزاده لعلی افزود: برنامه ارتقاء سلامت مادران باردار همزمان با آغاز طرح تحول سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت در حال اجراست و مادران از دوران پیش از بارداری تا 42 روز پس از زایمان تحت مراقبت های بهداشتی ، مامایی و مشاوره تغذیه و روان شناسی قرار می گیرند .
وی خاطر نشان کرد: تمام خدمات ارائه شده در مراکزخدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت رایگان بوده که شامل ارزیابی کامل مادر باردار توسط مراقب سلامت ، ماما و پزشک ، معاینات مربوط به بارداری، غربالگری تغذیه، سلامت روان، مکمل یاری مادران، مراقبت های قبل از بارداری و کلاس های آمادگی برای زایمان و مراقبت های پس از زایمان است.
کارشناس مسئول واحدبهبود تغذیه مرکز بهداشت ثامن مشهد گفت : در زمینه غربالگری تغذیه ای مادران باردار ، مراقبین سلامت الگوی غذایی مادر را بررسی می کنند و در صورت لزوم به کارشناس تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت ارجاع می دهند تا رژیم تغذیه ای مناسبی برای مادران تعیین گردد.
آزاده لعلی اعلام کرد: قرص های مکمل در قالب طرح مکمل یاری به استناد برنامه کشوری از ابتدای بارداری تا سه ماه پس از زایمان به صورت رایگان در اختیار مادران قرار می گیرد.
در همین راستا مرکز بهداشت ثامن با استقرار کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش ضمن انجام انواع خدمات و مراقبت های تغذیه ای برای گروه های سنی مختلف ، اقدام به ارائه ی قریب بر 1000 مشاوره تخصصی تغذیه برای مادران باردار بصورت رایگان نموده است .