مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به منظور شناسایی افراد در معرض خطر بیماریهای قلبی و عروقی 600 هزار نفر ارزیابی شدند که 80 درصد از این افراد کمتر از 10 درصد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی داشتند.
دکتر محمد جعفر صادقی، در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه افراد بالای سی سال در خطرسنجی بیماری قلبی وعروقی شرکت داده می شوند، اظهار کرد: این خطر سنجی براساس میزان فشار وچربی خون در مراکز بهداشتی سنجیده می شود.
وی با بیان اینکه برای خطرسنجی بیماریهای قلبی و عروقی، افراد در گروه خطر کمتر از ده درصد، ده تا 20 درصد و 20 تا سی درصد و بالای سی درصد قرار می گیرند، ابراز کرد: ارزیابی افراد در معرض خطر براساس فرمول سامانه سینا انجام می شود و از بین 600 هزار نفر که غربالگری شدند 80 درصد از این افراد کمتر از 10 درصد در معرض خطر بودند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افرادی که کمتر از 10 درصد در معرض بیماریهای قلبی و عروقی بودند پس از انجام غربالگری به آنها اعلام شده که سال آینده برای غربالگری به مرکز بهداشت مراجعه کنند و از چربی و نمک کمتراستفاده کنند و تحرک بدنی خود را افزایش دهند، عنوان کرد: تعداد افرادی که کمتر از ده درصد در معرض خطر بیماری قلبی عروقی بودند از 600 هزار نفر، 477 هزار نفر بوده است.
وی با بیان اینکه هشت و یک دهم درصد افراد شرکت کننده در غربالگری بین 10 تا 20 درصد احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی داشتند، اظهار کرد: این افراد برای معاینات وغربالگری بعدی باید هر 9 ماه به مراکز بهداشتی مراجعه می کردند.
دکتر صادقی با اشاره به اینکه سه و هفت دهم درصد این افراد بین 20 تا 30 درصد احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی داشتند،گفت: افرادی که بیش از 30 درصد در معرض خطر بیماریهای قلبی و عروقی بودند هفت ونیم درصد مجموع افراد مراجعه کننده را تشکیل می دادند که در مجموع 45 هزار نفر هستند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که در معرض خطر بیماریهای قلبی وعروقی هستند ضمن دریافت داروی چربی خون با سبک زندگی سالم نیز آشنا می شوند.