مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهداظهارکرد: از ابتدای اجرای برنامه غربالگری فشار خون تا کنون، 14 هزار و 613 بیمار مبتلا به پرفشاری خون در مناطق زیر پوشش دانشگاه شناسایی شدند که از بیماری خود اطلاعی نداشتند.
دکتر محمد جعفر صادقی در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه غربالگری فشار خون برای افراد بالای سی سال، زنان باردار و بیماران کلیوی از 17 خردادماه تا 15 تیر ماه انجام می شود، عنوان کرد: این طرح به منظور ارتقاء سلامت جامعه و پیشگیری از عوارض ناشی از پرفشاری خون در مناطق تحت پوشش دانشگاه در حال اجراست.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از ابتدای طرح ملی بسیج کنترل فشار خون تا کنون 539هزار و 400 نفر غربالگری شده اند تصریح کرد: از مجموع افرادی که تحت پوشش غربالگری قرار گرفته اند 134 هزار و 644 نفر مبتلا به پرفشاری خون بودند که از این تعداد 14 هزار و 613 نفر از بیماری خود اطلاعی نداشتند.
وی اظهار کرد: در این طرح 29 هزار و 713 مادر باردار غربالگری شدند که منتج به شناسایی 127 نفر مادر باردار با فشار خون بالا گردید.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فشار خون بالا یکی از عوامل مهم در مرگ و میر است گفت: در کشور ما براساس سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دار تا سال ۲۰۲۵ باید ۲۵ درصد از عوامل خطرساز بیماریهایی که باعث مرگ و میر می شود کاهش پیدا کند، بنابراین وزارت بهداشت براساس این سند متعهد شده است تا شیوع فشار خون را کاهش دهد.
دکتر صادقی با بیان اینکه در سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دار ذکر شده که باید مصرف نمک تا ۳۰ درصد کم شود، افزود: به جز مصرف نمک فاکتورهای دیگری در ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی عروقی موثر است که از آن جمله می توان به سبک زندگی ، مصرف غذاهای پرچرب، استفاده از غذاهای فست فود، عدم فعالیت فیزیکی اشاره کرد.
دکتر صادقی گفت: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت « فشار خون را جدی بگیریم» است از همین رو برای کنترل این بیماری خاموش بسیج ملی آغازشده است.