کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بی تحرکی یکی از عوامل اثر گذار در بروز پرفشاری خون است اظهار کرد: بی توجهی به درمان پرفشاری خون زمینه و خطر بروز سکته های قلبی و مغزی را افزایش می دهد.

فهیمه ناظران پور در گفتگو با وب دا با بیان اینکه فشارخون بالای کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب ، نارسایی کلیوی و قلبی نیز شود تصریح کرد: مصرف غیر استاندارد نمک، استرس، تغذیه نامناسب، بی تحرکی، ارث، افزایش سن و جنسیت از دیگر عوامل اثر گذار در ابتلا به پرفشاری خون محسوب می شود.

وی افزود: بانوانی که از قرص ضدبارداری خوراکی استفاده می کنند،  نیز شانس بیشتری برای ابتلا به فشارخون بالا دارند مخصوصاً اگر همزمان استعمال دخانیات نیز داشته باشند.

ناظران پور با اشاره به نقش جنسیت در ابتلا به پرفشاری خون گفت: پرفشاری خون در مردان تا سن 45 سالگی شایعتر است در 45 تا 54 سالگی خطر در دو جنس برابر است همچنین افرادی که وزن بالاتر از حد طبیعی دارند، شانس بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا دارند پرفشاری خون درافراد چاق 2 تا 6 برابر بیش از افرادی است که اضافه وزن ندارند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رژیم حاوی مقادیر اندک میوه و سبزیجات یا دارای مقادیر زیاد چربی، سبب افزایش خطر ابتلا به فشارخون بالا می شود بسیاری از افراد مبتلا به فشارخون بالا به نمك حساس هستند و مصرف زیاد نمك، فشارخون را در اکثر افراد بالا می برد.

ناظران پور به دیگر عوامل خطر اشاره و بیان کرد: سوء مصرف منظم الکل ممکن است فشارخون را بطور قابل توجهی افزایش دهد  همچنین برخی داروها مانند داروهای استروئیدی، بعضی از انواع داروهای مهارکننده اشتها، ضد احتقانها ) دکونژستانتها( در داروهای ضد سرماخوردگی و نیز برخی از مکملهای غذایی ممکن است فشارخون را افزایش دهند، قرصهای ضد حاملگی هم می توانند سبب افزایش فشارخون در برخی از زنان شوند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image