مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه عرقیات دارای طبیعت سرد و گرم هستند، گفت: بیشتر عرقیات به دلیل طبیعی بودن با هم تداخلی ایجاد نمی کنند ولی برخی از آن ها با داروهای شیمیایی تداخل نشان می دهند.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا گفت: عرق گیاهی فرآورده ای است كه از جوشاندن یك گیاه یا مخلوطی از گیاهان مختلف در بخار آب و سرد كردن بخارهای حاصله به دست می آید عرقیات، بلافاصله بعد از مصرف جذب خون می شوند و تأثیر خود را می گذارند.

وی افزود: از آنجا كه عرقیات گیاهی به عنوان طعم دهنده به مواد غذایی، نوشیدنی و دارو مورد استفاده قرار می گیرند، لذا كنترل بهداشت آن ها به منظورحفظ سلامت مصرف كننده و جلوگیری از فساد آن ها ضروری است.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه عرقیات دارای مواد شیمیایی مختلفی می باشند، دارای طبیعت گرم و سرد بوده و مصرف متعادل آن ها برای مصرف کننده عوارضی نخواهد داشت، اظهار داشت: این نوشیدنی ها به دلیل طبیعی بودن با هم تداخلی ایجاد نمی کنند ولی برخی از آن ها با داروهای شیمیایی تداخل نشان می دهند.

وی با اشاره به موارد احتیاط و هشدار اذعان کرد: آنچه در مصرف عرقیات اهمیت دارد، لزوم رعایت برخی احتیاط ها است به عنوان مثال بخاطر داشته باشید که باید از مصرف عرقیات در برخی سنین یا شرایط فیزیولوژیک خاص پرهیز کرد.

دکتر اباصلتی در ادامه تصریح کرد: فروش داروهای گیاهی دست ساز به اشکال مختلف قرص، قطره، کپسول و شربت در عطاری ها، مداخله در امور پزشکی بوده و مورد تأیید نمی باشد.

وی مصرف بی رویه هر نوع خوراکی اعم از گیاهی یا شیمیایی را برای بدن مضر دانست و گفت: بنابراین گیاهان دارویی نیز باید به موقع و به طور صحیح مصرف شوند حدود 95 درصد از داروهای گیاهی بدون نیاز به نسخه هستند و هم اکنون حدود 150 داروی گیاهی عضو لیست داروهای بدون نیاز به نسخه در داروخانه های ایران بوده و حدود 200 گیاه دارویی در عطاریها وجود دارد.

مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: نکته مهم در هنگام مصرف این است که ترکیب عرقیات امکان تداخل با بعضی از داروها را دارند به همین علت عرقیات ممکن است اثر بعضی از داروها را کاهش یا افزایش دهند و حتی همزمانی مصرف بعضی از داروهای شیمیایی با برخی عرقیات باعث بی اثر شدن دارو و عرق می شود.

وی توصیه کرد: افرادی که تحت درمان دارویی برای بیماری خاصی می باشند به ویژه افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری های قلبی و بیماری های کلیوی مانند سنگ كلیه قبل از مصرف هر گونه عرقیات با پزشک خود مشورت نمایند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

دکتر اباصلتی اذعان کرد: مصرف بعضی از عرقیات مانند عرق بیدمشک، بابونه و صدگیاه برای کودکان زیر 2 سال و افراد مبتلا به آنفلوآنزا یا آبله مرغان ممنوع است و در مورد زنان باردار یا شیرده نیز باید با احتیاط مصرف شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image