رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: به منظور حفظ سلامتی حجاج و ممانعت از شیوع بیماری ،پایگاه های بهداشتی در مرزهای هوایی سلامتی حجاج را بررسی می کنند.
دکتر نهبندانی در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه به منظور هماهنگی در ارائه خدمات برای حجاج بیت الله الحرام هماهنگی های لازم با نهادهای مرتبط با این موضوع انجام شده است، بیان کرد: در همین راستا کمیته حج متشکل از استانداری، فرمانداری، اداره کل فرودگاه ها، گمرک، نیروی انتظامی، هلال احمر و سایر ارگان های مرتبط با حج برپا شده است.
وی با بیان اینکه اولین جلسه کمیته حج نیز با حضور ارگان های مرتبط برگزار شد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخواست های خود را در قالب انتظارات سلامت در این کمیته مطرح و عنوان کرد: خوشبختانه هر ساله با دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص سلامت حجاج همکاری خوبی صورت می گیرد و به خصوص بعد از حادثه دلخراش منا، هماهنگی بین نهادهای مرتبط با موضوع حج بیش از پیش شده است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه با هماهنگی اداره کل فرودگاه ها ، پایگاه های بهداشتی مرزی در مرزهای هوایی هنگام خروج و ورود حجاج به کشور برپا می شود، عنوان کرد: در این پایگاه ها آخرین توصیه های بهداشت فردی و سلامت به کاروان ها داده می شود و به همه مدیران کاروان ها در خصوص بیماریهای شایع کشور عربستان و کشورهایی که برای مراسم حج به این کشور سفر می کنند؛ اطلاع رسانی و آگاهی بخشی لازم انجام می شود.
دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه پرسنل فرودگاه و گذرنامه نیز آموزش های لازم را از مراکز بهداشتی دریافت می کنند عنوان کرد: کارشناسان مراکز بهداشتی نیز تا اخرین لحظه خروج زائران بیت الله الحرام از فرودگاه در پایگاه های بهداشتی مرزهای هوایی مستقر هستند.
وی ادامه داد: از حجاج نیز درخواست شده تا با توجه به هوای گرم عربستان در مراسم عبادی خود حتما آب های معدنی در بطری های در بسته استفاده کنند تا از گرما زدگی در این ایام جلوگیری شود؛ علاوه براین هنگامی که تعرق زیاد دارند در معرض سیستم های سرمایشی قرار نگیرند و اگر علائم بیماری تنفسی یا گوارشی داشتند به پزشک کاروان مراجعه کنند.
دکتر نهبندانی با بیان اینکه توجه به موضوع خود اظهاری نیز یکی دیگر از سرفصل های مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که از پزشکان کاروان ها خواسته می شود تا با دیدن علائم بیماری سریعا موضوع را گزارش دهند و یک تیم 5 نفر در داخل فرودگاه موضوع را ثبت می کنند، بیان کرد:حجاج در خصوص ابتلا به 14 نوع سندرم عمده بررسی می شوند، اگر موارد مشکوکی در خصوص تب، زردی، سرفه، خشن شدن صدا و ... مشا هده شود بررسی می شوند و همه حجاج تب سنجی خواهند شد.
وی ادامه داد: چناچه مورد مشکوکی در زمینه ابتلا به بیماری باشد توصیه های لازم توسط پزشک کاروان ارائه می شود و تا دو هفته مراقبت های لازم برای افراد مشکوک به بیماری اعمال می شود.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: علاوه براین با همکاری معاونت درمان، پس از ورود حجاج به کشور، موارد احتمالی با همکاری اورژانس 115 مستقر در فرودگاه به بیمارستان منتقل می شوند و فرآیند تا نهایت بهبودی ادامه می یابد ، البته نکته حائز اهمیت این است که در سالهای گذشته مشکلی در خصوص ورود حجاج بیمار به کشور نداشته ایم.