رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: در فصل گرما حجاج بیت الله الحرام باید به توصیه های بهداشتی که پزشک کاروان به آنها اطلاع رسانی میکند؛ عمل کرده تا از ابتلا به بیماریهای تنفسی و گوارشی جلوگیری شود.

دکتر نهبندانی در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه حجاج برای اعمال عبادی خود نباید از کاروان جدا شوند، گفت: افراد مسن و کسانی که بیماریهای زمینه ای دارند از پیاده روی طولانی پرهیز کنند و به کرات آب معدنی استاندارد استفاده کرده تا دچار گرما زدگی  نشوند.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اگر زائران خانه خدا با علایمی مانند تنگی نفس، اسهال، کشیدگی در عضلات دنده و سخت نفس کشیدن مواجه شدند باید به پزشک کاروان مراجعه کنند، عنوان کرد: حجاج در طی این سفر معنوی باید مرتب دست های خود را بشویند تا دچار ناراحتی های گوارشی نشوند و برای آشامیدن آب فقط از بطری های آب معدنی که در اختیار آنها گذاشته می شود استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه تعریق، مکانیسم طبیعی بدن برای خنک نگه داشتن بدن است اما حفظ درست این عملکرد نیاز به نوشیدن آب کافی دارد، افزود: توصیه‌های متفاوتی وجود دارد مبنی بر اینکه در گرمای شدید در هر ساعت بین دو تا چهار لیوان آب نوشیده شود؛ حجاج  باید توجه کنند برای نوشیدن آب نباید تا زمان تشنگی صبر کنید.

حجاج به آنچه که می‌خورند و می‌نوشند توجه کنند

دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه رژیم غذایی بر چگونگی پاسخ بدن به درجه حرارت بالا تاثیر می گذارد از همین رو حجاج در این سفر معنوی از خوردن غذای کم نمک و با پروتئین کمتر بهره ببرند، تصریح کرد: نمک و پروتئین باعث ایجاد حرارت متابولیکی و از دست رفتن آب بدن می شوند بنابراین در روزهای گرم میوه ها و سبزیجات بیشتر مصرف کنند. همچنین وعده‌های غذایی را کم‌ حجم‌تر و دفعات آن را بیشتر کنند.

وی ابراز کرد: نوشیدنی هایی با طبع سرد مثل آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی، آب هندوانه، به لیمو، کاسنی می‌توانند حرارت بدن را به میزان چشمگیری پایین بکشند لذا حجاج اگر مدت زیادی را در گرما ایستاده‌اند می‌توانند داخل آب نوشیدنی خود کمی نمک یا آبلیمو بریزند.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه فرد گرمازده آب بدنش را از دست داده و دادن نوشیدنی‌های خیلی شیرین ممکن است آب بیشتری از بدنش کم کند ، عنوان کرد: پس حجاج از خوردن خوراکی‌های خیلی شیرین پرهیز کنند و  ساعات اوج تابش آفتاب و گرما بیرون نروند.

لباس‌های گشاد، سبک و روشن بپوشند و دوش آب سرد بگیرند

وی با اشاره به اینکه جاری شدن آب روی بدنی که در معرض آفتاب قرار گرفته می تواند به کاهش دمای آن کمک کند، ادامه داد: همچنین استفاده از کمپرس آب سرد و حوله های سرد و مرطوب در نواحی گردن، مچ دست، کشاله ران و زیر بغل  موجب کاهش درجه حرارت بدن می شود.

دکتر نهبندانی با بیان اینکه پوشیدن کلاه لبه‌دار در آفتاب نیز می تواند شما را از آفتاب سوختگی محافظت کند، افزود: آفتاب سوختگی، توانایی بدن برای خنک شدن را تحت تاثیر قرار داده و بدن را بی آب می کند. همچنین استفاده از کولر به جای پنکه  نیز برای این حجاج توصیه می‌شود.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه  زائران خانه خدا سعی کنند محیط اتاق هتل را آنقدر سرد نکنند که بدن در مواجهه با گرمای بیرون شوکه شود، گفت: زائران خانه خدا هرچه بدن خود را با محیط تطبیق بدهند برایشان بهتر است.

حجاج علائم گرمازدگی را بشناسند

وی با بیان اینکه سرگیجه، تپش قلب، حالت تهوع، سردرد و غش از علائم گرما زدگی است، بیان کرد:برخی از انواع گرما زدگی می توانند به طور بالقوه کشنده باشند اما برخی از انواع دیگر سریع و ضعیف هستند که راه حل های فوری مقابله با گرمازدگی انتقال فرد به محیطی خنک و استفاده از پارچه های خیس و خنک است.

دکتر نهبندانی گفت: در صورتی که علائم تشدید شوند یا بسیار سریع و قوی رخ دهند یا با استفراغ همراه شوند لازم است سریعا با پزشکان مستقر در هتل و یا مرکز هیات پزشکی جمهوری اسلامی ایران در مکه و مدینه تماس بگیرید.

دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه بیماری سندرم تنفسی و گوارشی دو بیماری عمده ای هستند که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی می توانند سلامت حجاج را به خطر بیاندازند، گفت: همچنین حجاج باید توجه داشته باشند که با توجه به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو باید از ذبح دام هنگام ورود به منزل و سایر مراسم ها پرهیز کنند و دام قربانی را به کشتارگاه ها بسپارند تا ذبح بهداشتی صورت گیرد و پس از 24 ساعت که گوشت در دمای سرد مناسب نکهداری شد، گوشت قربانی خود را تحویل بگیرند.

وی با بیان اینکه با توجه به مجاورت کشور ما با کشور  افغانستان و احتمال  وجود قاچاق دام، زائران باید سلامت دام را فقط برعهده کشتارگاه ها قرار دهند، بیان کرد: مشکلاتی در حوزه تب کریمه کنگو به خصوص در دانشگاه تربت حیدریه دیده شده؛ بنابراین حجاج باید نسبت به شیوع این بیماری حساس باشند و صرفا برای کامل شدن مراسم خود سلامت دیگران را به خطر نیندازند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image