مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: برخی از بیماریهای تنفسی چند روز پس از ابتلا به بیماری علائم خود را نشان می دهند، بنابراین حاجیان باید از روبوسی کردن با اقوام و نزدیکان تا چند روز خود داری کنند.
دکتر صادقی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه حاجیانی که در کشور عربستان مبتلا به تب می شوند باید حتما پزشک کاروان را در جریان شرایط جسمی خود قرار دهند تا در صورت ادامه دار بودن این اتفاق بیماری فرد مورد پیگیری و بررسی دقیق تری قرار گیرد، اظهار کرد: آمبولانس هایی در فرودگاه مستقر هستند که در صورت گزارشی مبنی بر ورود حاجی که مبتلا به تب ادامه دار است و یا سایر علائم بیماریهای تنفسی، گوارشی و یا زئونوز دارد ، به بیمارستان منتقل شود.
وی با بیان اینکه پس از انجام آزمایشات در صورت وجود بیماری، فرد تا پایان مراحل درمان تحت مراقبت و بررسی مراکز بهداشتی و درمانی قرار می گیرد، عنوان کرد: دوره کمون بعضی از این بیماریها 14 روز است بنابراین اگر فرد از حج برگشته و پس از مدتی احساس ناخوشایندی داشت باید به مراکز درمانی مراجعه کند و ضمن ارائه شرح حال بیان کند که از سفر حج برگشته تا موارد به صورت دقیق تری بررسی شود.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای ذبح دام در مسیر ورود حاجیان نیز از عموم مردم خواهشمندیم تا نیت این کار خیر را داشته باشند اما ذبح دام را به کشتارگاه ها بسپارند، تصریح کرد: در کشتارگاه دام قربانی می شود و پس از آن که مراحل تایید سلامت گوشت گذرانده شد؛ در فاصله زمانی کوتاهی گوشت سالم به دست فرد می رسد.
وی تاکید کرد: از ذبح دام به صورت خودسرانه و در خانه و یا محله به شدت پرهیز شود زیرا احتمال ابتلا به برخی بیماریها همچون تب کریمه کنگو وجود دارد که می تواند سلامت فرد یا افرادی را به مخاطره بیاندازد.
دکتر صادقی عنوان کرد: برخی از بیماریهای تنفسی،گوارشی و یا زئونوز در عربستان سعودی و بین ملیت هایی که برای سفر حج به این کشور آمدند شیوع بیشتری دارد، بنابراین برای مراقبت از ورود حاجیانی که احیانا دچار این بیماری شدند پایگاه مراقبت مرز هوایی فعال است و در صورت وجود موارد مشکوک سریعا اقدامات لازم برای درمان انجام می شود .