نوشيدني ها، بخش مهمي از نياز روزانه بدن را به مایعات برای سوخت و ساز مواد تامين مي کنند.

 همانگونه که انتخاب يک  نوشيدني  مفيد و مغذي تأثير مطلوبي در سلامت شخص دارد، عدم دقت در انتخاب آن نیز مي تواند سلامت را به خطراندازد.

 نوع آشاميدني  بايد متناسب  باآب و هوا انتخاب شود زيرا مصرف اين مواد در تغيير درجه حرارت پوست نيز اثردارد به اين ترتيب که نوشيدني هاي گرم سبب  افزايش  جريان خون زير پوستي شده و در نتيجه شخص احساس گرما ميکند. عکس اين عمل با آشاميدن نوشيدني هاي خنک اتفاق مي افتد. استفاده از  آب ميوه ها و سبزي هاي تازه و خنک، موجب  نشاط روح و تقويت جسم مي شود.

حدود دو سوم آبي که روزانه از راه دهان وارد بدن مي شود به شکل آب خالص يا نوع ديگري از نوشيدني ها است و بقيه از راه غذا به بدن مي رسد.

به گزارش وب دا: توصيه هاي كلي در مصرف مايعات بنا به موقعيت، جنس و وضعيت سلامت افراد عبارتند از:

-           به طور متوسط مصرف 8 لیوان مایعات  (ترجیحا آب)  در روز برای بالغين توصیه می شود. نیاز روزانه مردان  به مایعات  حدود یک  لیتر بیش از زنان است.

-           مادران شیرده حدود 1‏‏-75‏‏/0 لیتر بیش از سایر زنان نیاز به مصرف مایعات جهت تامین آب مورد نیاز بدن و تولیدشیر دارند.

-           مصرف مایعات کافی در سنین بالای 55 سال مورد تاکید است. این گروه سنی بیشتر مستعد  عدم  تعادل  آب  و الکترولیت  در  بدن  خود  به  علل  مختلف از جمله کاهش احساس تشنگی، کاهش عملکرد قلب و کلیه، کاهش تحرک بدنی و استفاده از داروهای مدر، ملین  و سایر  داروها هستند.

-           در خانم هاي باردار به قطع و بر محدود كردن مصرف برخي نوشيدني ها از جمله قهوه، چاي، نوشابه هاي  گازدار  و ساير  نوشيدني هاي  حاوي  کافئين تاكيد شده و آب به عنوان بهترين نوشيدني معرفي شده است. همچنين توصيه مي شود در مواقعي كه تهوع صبحگاهي وجود دارد  از  مايعات، بين وعده هاي غذايي استفاده شود و نه همراه غذا.

-           در صورت بروز يبوست که به علت کم شدن حرکات لوله گوارش ايجاد مي شود، براي کمک  به تنظيم حرکات روده ها  توصيه مي شود  همراه  با غذاهاي پر فيبر مانند نان سنگک، حبوبات و غلات مقادير زيادي مايعات همچون آب یاآب ميوه طبیعی مصرف شود.

-           نوشیدنی های رژیمی نوشیدنی هایی هستند که امروزه در بازار اقصی نقاط جهان ارائه و مورد استقبال عموم به ویژه  افراد چاق  واقع  شده اند.

نوشیدنی های رژیمی حاوی شیرین کننده های مصنوعی بوده و در مادران باردار، مبتلایان به بیماری فنیل کتونوری و همچنین افرادی که عادت  به مصرف مکرر این نوشیدنی ها دارند می توانندخطر ساز باشند  به  شکلی که خطر ز ایمان  زودرس  را در  خانم های باردار  افزایش دهند.

از طرف دیگر مصرف نوشابه های گازدار رژیمی نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود، بلکه افزایش وزن را نیز به علت تحریک اشتها به دنبال  خواهد  داشت. مردم اغلب اوقات برای رعایت رژیم لاغری، به اشتباه نوشیدنی های رژیمی مصرف میکنند یعنی برای کاهش وزن یا جلوگیری از چاقی به جای نوشابه های معمولی، نوشابه های رژیمی می نوشند، درحالی که علت اصلی چاقی، نوع نوشابه نیست،  بلکه مقدار  و نوع  رژیم  غذایی  افراد  است.  به عبارت دیگر نمیتوان هر نوع و هر مقدار از مواد غذایی را مصرف کرد و ادعا کرد که چون نوشابه  رژیمی  مصرف می شود،  چاقی رابه  دنبال نخواهد داشت. بنابر این باید توجه داشت که جایگزین کردن نوشابه های رژیمی انتخاب مناسبی برای پیشگیری و کنترل چاقی نیست.

به طور کلي آب بهترين نوشيدني است و بايد بخش اعظم مايعات دريافتي ما را تشکيل دهد. نوشابه ها، شربت ها وآب ميوه هاي صنعتي،  شکر  بسيار  زياد و ويتامين و املاح معدني بسيار کمي دارند. به عبارت ديگر مقدار انرژي بالايي داشته و در عين حال، به ندرت حاوی مواد  مغذي  هستند.  چاي  و قهوه مي توانند تامين كننده بخشي ازمايعات بدن باشند  اما يك راه براي اطمينان از  كفايت  مصرف مايعات  در روز، توجه به خصوصيات  ادرار  دفعي هر روز است. ادرار بايدپرحجم، روشن و بي بو باشد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image