مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: 119 گروه بهداشتی در مشهد بر كار توزیع نذورات و رعایت اصول بهداشتی در اماكن محل برپایی عزاداریهای محرم و صفر نظارت می كنند.
مهندس علی اصغر حسنی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این گروههای بهداشتی به صورت مستمر از اماكن برپایی اماکن عزاداری از جمله مساجد، تكایا، حسینیه ها، ایستگاههای صلواتی و خیمه های توزیع نذورات بازدید می كنند.
وی گفت: در شهرستان های تحت پوشش نیز به همین منظور 80 گروه بهداشتی در ایام محرم فعالیت می كنند.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه افزود: در ماه محرم شاهد اوج حضور زائران داخلی و خارجی به خصوص در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در مشهد هستیم لذا در این ایام تكایا و هیات های مذهبی و همچنین ایستگاههای نذورات صلواتی فعال هستند.
وی دوره های آموزشی ویژه برگزاركنندكان مراسم مذهبی، توزیع پیامهای بهداشتی و نصب تابلوی تبلیغاتی حاوی پیامهای بهداشتی را از اقدامات حوزه بهداشت در این ایام ذكر كرد.
مهندس حسنی خاطر نشان کرد: تمامی افرادی كه در تهیه و توزیع مواد غذایی در هیاتها و تكایا، مساجد و خیمه های عزاداری فعالیت می كنند به منظور جلوگیری از انتقال بیماری باید كارت بهداشتی دریافت كنند.
وی با تاكید بر لزوم رعایت بهداشت در محافل و مراسم عزاداری به ویژه در زمان پخت و تهیه غذا گفت: هیاتهای مذهبی از پذیرفتن مواد غذایی با حجم زیاد از افراد ناشناس خودداری كنند.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشكی مشهد تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور جلوگیری از حریق و كنترل آتش سوزی احتمالی، رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی، انتقال و دفع بهداشتی زباله ها، استفاده از ظروف استاندارد بسته بندی غذا و استفاده نكردن از مواد رنگی غیرمجاز را از نكات بهداشتی مورد تاكید عنوان كرد.
وی با بیان اینكه مواد غذایی عرضه شده باید دارای پروانه بهداشتی باشند افزود: توزیع غذا از زمان آماده شدن آن تا زمان توزیع حداكثر باید دو ساعت باشد و در صورت نیاز به زمان بیشتر باید از یخچال استفاده شود.
مهندس حسنی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در ایام محرم با سامانه پاسخگویی نظام سلامت به شماره ۱۹۰ تماس حاصل نمایند.