استفاده از ظروف پلاستیکی برای توزیع مایعات داغ و غذای نذری در ماه محرم و صفر ممنوع استهیات های مذهبی در ایام ماه محرم و صفرکه پذیرای خیل عظیم عزاداران امام حسین(ع) هستند باید نکات بهداشتی را در میزبانی رعایت کنند تا ضمن گرامیداشت این ایام، سلامت جامعه دستخوش طغیان های بهداشتی نشود.

مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا  با بیان اینکه در بحث سلامت مواد غذایی ، بهداشت مواد غذائی از مزرعه تا سفره اهمیت دارد که هیات مذهبی در این ایام باید به آن توجه کنند، بیان کرد:همکاران بهداشت محیط در ایام عزاداری امام حسین(ع) به صورت سرزده در ساعات اداری و غیر اداری به شکل نمونه برداری از مواد غذایی خام و پخته شده در اماکن عمومی و رستورانها حضور می یابند تا سلامت عزاداران تامین شود.

وی عنوان کرد: مهم ترین مسئله در خصوص پخت غذای نذری فضای محل پخت غذا است که باید دیوار و کف از شرایط استاندارد برخوردار باشد و تهویه درستی در محل قرار داده شده باشد.

وی با تاکید براینکه پخت غذا در فضای باز بیشترین بار مسمویت را با خود به همراه دارد، گفت: ایستگاه های صلواتی که غذای نذری مردم را توزیع می کنند باید آگاه باشند که اگر مشکلی در خصوص سلامت مواد غذایی باشد مسئولیت این اتفاق با فرد توزیع کننده است بنابراین قبل از اینکه از سلامت ماده غذایی اطمینان کسب نکردند به هیچ وجه در بین عزاداران توزیع نکنند.

مهندس حسنی با اشاره به اینکه افرادی که در ایستگاه های صلواتی به مردم خدمت می کنند باید کارت بهداشت داشته باشند، ادامه داد: در خصوص سلامت مواد غذایی خام نیز هیات مذهبی باید توجه کنند که ماده غذایی را از اماکن معتبر  خریداری کنند که سیب سلامتی و تاریخ انقضا داشته باشد؛ برای ایستگاه های صلواتی نیز که فقط چای وشربت بین مردم توزیع می کنند نکته حائز اهمیت، سلامت ظروفی است که برای پذیرای از عزاداران استفاده می شود از همین رو استفاده از ظروف پلاستیکی برای سرو چای اکیدا ممنوع است چون با ریختن چای داغ داخل آن ترکیبات سرطان زا بروز می دهد علاوه براین باید ظروف شیشه ای را کاملا شسته و گند زدایی کنند و در غیر این صورت باید از لیوان کاغذی برای پذیرایی استفاده کنند.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گاهی از اوقات فاصله زمانی بین پخت غذا و توزیع چندین ساعت زمان می برد که در همین زمان نیز غذا رو به فساد می رود و سلامت عزاداران را به مخاطره می اندازد، بیان کرد: از همین رو سفارش شده است حتی الامکان غذاهای اب دار کمتر طبخ شود و غذا در تعداد کم پخت شود تا فاصله پخت و بسته بندی وتوزیع نهایت یک ساعت باشد زیرا در ساعات طولانی تر غذا رو به فرسایش می رود.

وی گفت : در کنار مسمویت های ناشی از مواد غذایی ، فرد توزیع کننده ، محل طبخ و ... موضوع بیوتوریسیم مطرح است از همین رو ایستگاه های صلواتی که می خواهند غذایی بین مردم توزیع کنند باید دقت کنند که از فردی که غذا را برای توزیع آورده حتما مدارک شناسایی و کارت ملی دریافت کنند تا در  صورت وجود مشکل برای عزاداران به سرعت از طریق مراجع قانونی موضوع پیگیری شود.

وی با تاکید براینکه غذاهایی که چربی، نمک وشکر وآب کمتری دارند بهترین غذا برای توزیع بین عزاداران است، عنوان کرد: غذاهایی مثل شله  و کباب فساد پذیری بسیار بالایی دارند از همین رو توصیه می شود عدس پلو یا کتلت یا مرغ سرخ شده برای اطعام عزاداران استفاده شود.

مدیر بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه عزاداران حسینی در صورت مشاهده هر گونه تخلف می توانند موارد را با بهداشت استان در میان بگذارند و همکاران بهداشت در اولین فرصت برای بازررسی وارزیابی به محل مراجعه می کنند، بیان کرد: در روستاها نیز خانه بهداشت روستایی نحوه طبخ غذا و پذیرایی از عزاداران را بررسی می کنند و در صورت وجود تخلف غذا کاملا معدوم می شود.

وی با اشاره به ابنکه براساس آمار سازمان جهانی بهداشت امار طغیان باید 5 در 100 مورد باشد ، گفت: سال گذشته 300 مورد طغیان گزارش شده است که کمترین آنها مربوط به پخت غذا در رستورانها بوده است اما امسال با برنامه ریزی قوی که صورت گرفته است امیدواریم آمار این طغیان ها بسیار کمتر شود.

دکتر حسنی با بیان اینکه سالانه 25 تا 40 درصد موادغذایی به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی قابلیت استفاده ندارد  بیان کرد: سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه اول را در کشور برای رسیدگی به شکایات مردمی داشته وامسال نیز تمام برنامه ریزی های لازم برای پذیرایی از زائران انجام شده است .

وی گفت: خادمان امام حسین(ع) که قصد خدمت به عزاداران را دارند باید آگاه باشند اگر دچار کسالت یا زخمی هستند بهتر است به سلامت خود اهمیت دهند و استراحت کنند زیرا در برخی از موارد عامل آلودگی ثانویه که افراد خادم یکی از این عوامل هستند خطرات بیشتری را برای سلامت عزاداران دارند بنابراین اگر خادمی احساس کسالت داشت از تماس با عزاداران و شرکت در مراحل بسته بندی غذا به شدت پرهیز کند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image