قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: توسعه پایدار بدون در نظر داشتن رویکرد کاهش خطر بلایا امکان پذیر نیست.
دکتر سید کاظم فرهمند در آستانه روز بین المللی کاهش اثرات بلایا در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: شواهد نشان میدهد در همه کشورها مواجهه افراد و سرمایه ها در برابر بلایا بسیار سریعتر از کاهش آسیب پذیری صورت گرفته است در نتیجه خطرات جدیدی بوجود آمده و خسارات ناشی از بلایا به طور مستمر افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه آمار وقوع مخاطرات در ایران نشان دهنده میزان بالای وقوع مخاطرات طبیعی و انسان ساخت است، گفت: این موضوع به علت موقعیت جغرافیایی و خصوصیات توپوگرافیک ایران و آسیب پذیری بالای ساز ه ها و غیرساز ه ها بوده که منجر به مرگ، صدمات بی شمار و سایر پیامدهای سوء سلامتی میشود.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در سومین کنفرانس جهانی برای کاهش خطر بلایا که توسط سازمان ملل متحد و به میزبانی شهر سندای ژاپن در سال 2015 برگزار شد راهبرد بین المللی کاهش خطر بلایا تحت عنوان سند سندای برای کاهش خطر بلایا (2015-2020) به تصویب رسید.
دکتر فرهمند اظهار کرد: خروجی مورد انتظار پس از اجرای این سند در سالهای 2020-2015 کاهش اساسی خطر، تلفات جانی و خسارات ناشی از بلایا به معیشت سلامت، سرمایه های اقتصادی، فیزیکی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و کسب و کار در جوامع و کشورها تعیین گردید.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: براساس این مسئله برای تحقق این خروجی باید "پیشگیری از خطرات جدید و کاهش خطر بلایا از طریق اجرای اقدامات یکپارچه و فراگیر اقتصادی، ساختاری، قانونی، اجتماعی، بهداشتی، فرهنگی و آموزشی و تربیتی، زیست محیطی، فناوری، سیاسی و نهادی صورت پذیرد تا مواجهه با مخاطرات و آسیب پذیری در برابر بلایا را کاهش داده و آمادگی برای پاسخگویی و بازیابی پس از حوادث و تاب آوری در برابر بلایا را افزایش دهد.
مجمع عمومی سازمان ملل روز بین المللی را به عنوان راهی برای ترویج یک فرهنگ جهانی کاهش و پیشگیری از بلایا و کاهش خطرات و ایجاد آمادگی بنا نهاده است. این مجمع در سال 2009 میلادی 13 اکتبر مصادف با 21 مهر را به عنوان روز کاهش اثرات بلایا نامگذاری نمود.