آغاز غربالگری سرطان پستان در  قالب طرح پایش سلامت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهدمدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به عوامل خطر پستان اذعان کرد: بهترین روش مقابله با سرطان پستان، تشخیص زودرس آن است.

دکتر محمدجعفر صادقی با اشاره به هفته اطلاع رسانی سرطان پستان به وب دا گفت: سرطان پستان از جمله شایعترین بیماریهای زنان است، در صورت تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه و انجام درمان مناسب، طول عمـر بیش از 90 درصد از مبتلایان بالا خواهد رفت.

وی با بیان اینکه ایجاد توده شایعترین علامت سرطان پستان می باشد كه در اغلب موارد توسـط خـود بیمـار به صورت اتفاقی یا در معاینه كشف می شود، افزود: توده های مشكوك به سرطان، در لمس به صورت سفت یا سخت احسـاس مـی شـوند، حركت نمی كنند و به قسمتهای اطراف خود چسبیده اند، منفرد و بدون درد هستند.

دکتر صادقی با اشاره به عوامل خطر اظهار داشت: یک عامل خطر مهم در ابتلا به سرطان پستان، سابقه سرطان پستان در خانواده و بستگان نزدیك فرد مثل مادر، خواهر، دختر، خاله، عمه، مادربزرگ می باشد.

وی در ادامه افزود: سابقه خانوادگی در یک فامیل درجه یک، دو یا سه با سرطان پستان یا هر سرطان دیگری در سن زیر50 سال عامل خطر مهمی برای ابتلا به سرطان پستان می باشد.

دکتر صادقی در خصوص تشخیص سرطان پستان اذعان کرد: معاینه ماهانه پستانها توسط فرد، یكی از بهترین روشهای تشخیص زودرس سرطان پستان است لذا تمام خانمهای بالای 30 سال باید سالیانه توسـط پزشـك یا ماما معاینـه پستان شـوند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با مراجعه به مراکز جامع سلامت بصورت رایگان با تشکیل پرونده بهداشتی معاینه وغربالگری سرطان پستان انجام می گردد.

وی بهترین روش مقابله با سرطان پستان را تشخیص زودرس آن دانست و اذعان کرد: خودآزمایی پستان هیچ هزینه و عارضه ای ندارد در هر ماه 10 دقیقه وقت و كمی حوصله برای انجام آن برای تشخیص زودرس لازم است  لطفا همه خانمها از سن 20 سالگی شروع به انجام خودآزمایی پسـتان نمایند.

دکتر صادقی در ادامه بیان کرد: با یك آموزش ساده، معاینه پستان را یاد بگیریـد و مـوارد مشـكوك در پستان را تشخیص دهید به هیچ وجه نباید هنگام حاملگی یا شیردهی، خودآزمـایی پسـتان را متوقـف کرد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اذعان اینکه حدود 30 درصد از سرطانهای زنان و مردان با رژیم غذایی آنان ارتباط دارد، خاطرنشان کرد: افرادیكه میوه و سبزی ها به وفور مصرف می كنند. در حدود 50 درصد كمتر از اشخاصـی كه مصرف میوه و سبزیجات آنان كم است در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.

وی اظهارکرد: سبزیهایی مانند كلم بروكلی، كلم و گل كلم منابع بسـیار خـوب مـواد ضـد سـرطان هستند، كلسـیم مـی توانـد بـا مـواد سرطان زا در مجرای گوارشی تركیب یا به آن ها متصل شود و این مـواد را بـه تركیبـاتی بی زیان بدل سازد، لبنیات كم چربی بهترین منبع تأمین كلسیم می باشد.

دکتر صادقی با بیان اینکه غـذاهای نمك سود، دودی، سوسیس، كالباس و همبرگرهای آمـاده  خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند، اذعان کرد: مصرف چربی زیاد خطـر ابـتلا بـه سـرطان پسـتان را افـزایش می دهد، نحوه طبخ غذا در ایجاد عوامل سرطان زا نقش دارد و اسـتفاده از حـرارتهـای بـالا برای طبخ غذا باعث تولید مواد سرطان زا می شود.

وی همچنین گفت: چاقی با افزایش خطر سرطان پستان بعد از یائسگی همراه است  و بی تحركی با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان ارتباط دارد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image