استفاده از واکسن آنفلوانزا 70 تا 90 درصد در پیشگیری از این بیماری در افراد سالم موثر استمسئول اداره بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  ابراز کرد: بیماری آنفولانزا  با شروع فصل سرما در بین عموم مردم شیوع می یابد اما افراد در معرض خطر در ابتدای فصل سرما باید واکسیناسیون آنفولانزا را تزریق نمایند.

دکتر زهرا نهبندانی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه با شروع فصل سرما موج ابتلا به بیماری آنفولانزای فصلی آغاز می شود، ابراز کرد: از همین رو بنا به توصیه وزارت بهداشت تامین واکسن آنفولانزا در مهرماه انجام شده است و گروه های در معرض خطر می توانند با مراجعه به مراکز بهداشت واکسیناسیون آنفولانزا را انجام دهند.

وی با بیان اینکه سالمندان، بیماران دچار نقص سیستم ایمنی، پیوندی، بیماران بدخیم تحت شیمی درمانی و کودکان زیر دو سال و مادران باردار از گروه های پرخطر محسوب می شوند ، گفت: علاوه براین برای پرسنل بهداشتی و درمانی نیز واکسیناسیون آنفولانزا به شکل رایگان انجام می شود چراکه ممکن است در مواجهه با بیماران مبتلا به آنفولانزا قرار بگیرند.

دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه افرادی که با شروع فصل سرما دچار علائم تب و درد می شوند باید طبق توصیه های بهداشتی جلوی دهان خود را در زمان عطسه و سرفه خود رابگیرند تا بیماری به دیگران منتقل نشود، عنوان کرد: بیماران باید دستمالهای اغشته به ترشحات را داخل کیسه زباله سر بسته قرار دهند و به تنهایی داخل سطل زباله رها نکنند؛ علاوه براین باید هوای محل زندگی بیمار تهویه شود .

مسئول اداره بیماریهای غیر واگیر دار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه استفاده از دستکش، ماسک، عینک محافظ و شستن به موقع دستان توسط مراقب بیمار برای جلوگیری از شیوع و ابتلا بیماری اهمیت دارد، ابراز کرد: تعویض لباسهای بیمار و ضدعفونی کردن محیط زندگی بیمار باعث بهبودی و مانع جلوگیری از ابتلا به بیماری می شود.

دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه در مراکز یا مهدهای کودک که تعداد افراد مبتلا به بیماری زیاد است باید به مراکز بهداشتی درمانی اطلاع رسانی شود، افزود: در چنین شرایطی نمونه گیری از بیماران و اعلام نتایج ناشی از آزمایشات در درمان بیماری و جلوگیری از شیوع بیماری اهمیت دارد.

وی گفت: بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفولانزا مهرماه تا اواخر ابان ماه است بنابراین گروه های در معرض خطر برای انجام واکسیناسیون سریعتر اقدام کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image