در زمان ابتلا کودک به آنفلوانزا، از استفاده از داروهای ضد التهاب جدا خودداری شودهشت هزار دز واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های هدف به صورت رایگان در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی توزیع شد.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا  اظهار کرد: این تعداد واکسن برای افراد در معرض خطر شامل کارکنان درمانی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، مراکز دامپزشکی و نیروی انتظامی و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماران پیوند کلیه اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای مادران باردار، کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و دارای سیستم ایمنی ضعیف توصیه می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شیوع بیماری آنفلوآنزا تا فروردین ماه هر سال ادامه دارد و بهترین زمان تزریق واکسن این بیماری مهر ماه است و دو هفته طول می‌کشد تا ایمنی بدن تامین شود.

مسئول اداره بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفتگو با وب دا اظهار کرد:  بیماری ویروسی آنفولانزای فصلی به سرعت قابل انتقال به دیگران است از همین رو حفظ بهداشت فردی مهم ترین راهکار پیشگیری از این بیماری است.

دکتر نهبندانی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه همزمان با شروع فصل سرما آنفولانزا به عنوان یک بیماری ویروسی در میان مردم شیوع پیدا می کند، عنوان کرد: قدرت سرایت این ویروس زیاد است بنابراین بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت بهداشت فردی است.

وی با بیان اینکه استفاده از وسایل مشترک همچون لیوان، حضور طولانی مدت در محیط های دربسته نیز می تواند زمینه ابتلا به این بیماری را فراهم کند، گفت: احتمال شیوع این بیماری در کلاس درس، مهدهای کودک، مدارس شبانه روزی، مجتمع نگهداری و مراقبت از معلولین و سالمندان افزایش می یابد. .

مسئول اداره بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه قبل از شروع فصل سرما توزیع واکسن آنفولانزا در بین گروه های پر خطر آغاز می شود، ادامه داد: در مهرماه واکسن آنفولانزا به گروه های هدف تزریق می شود تا در مدت سه هفته که زمان برای اثر گذاری و ایمنی زایی واکسن نیاز است فصل سرما آغاز نشده باشد.

دکتر نهبندانی افزود: افراد بالای ۶۵ سال، مادران باردار به خصوص مادرانی که سه ماه دوم ویا سوم بارداری هستند، کودکان زیر ۳ سال، افرادی که از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن استفاده می کنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند،

وی با بیان اینکه در برنامه های آموزشی معاونت بهداشتی نیز مواردی در خصوص پیشگیری از بیماری آنفولانزا و نحوه مراقبت از بیماران مبتلا در دستور کار قرار گرفته است، گفت: رعایت بهداشت فردی، پرهیز از دست دادن، مصافحه و روبوسی با دیگران، قرار نگرفتن در محیط های در بسته، مصرف مایعات گرم، پرهیز از تغییر درجه حرارت مکانی که بیمار حضور دارد، مصرف ویتامین c، ازجمله نکاتی است که به مردم آموزش داده می شود.

 مسئول اداره بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شدت واگیری این بیمار زیاد است بنابراین کسانی که از بیماران پرستاری و مراقبت می کنند باید مراقب سلامتی خود نیز باشند، خاطرنشان کرد: استفاده از ماسک هنگام دیدار بیمار، شستن دست ها، نظافت دست، باز گذاشتن پنجره اتاق بیمار در ساعات گرم روز به نحوی که هوا خارج شود ، حضور بیمار و پرستار به نحوی که جریان هوا از سمت پرستار به بیمار باشد از دیگر نکاتی است که در سلامت پزشکان و تیم پرستاری یا همراه بیمار موثر است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image