مسئول اداره بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز کرد: رعایت بهداشت فردی و عدم ارتباط با فرد بیمار می تواند مانع از شیوع بیماریهای واگیردار در فصل سرما می شود، علاوه براین اولیا مدرسه باید اگاه باشند که در صورت شیوع بیماریهای واگیردار فصل سرما ، کارشناسان بهداشت محیط را از موضوع آگاه کنند.
دکتر نهبندانی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه در فصل زمستان به جز بیماری آنفولانزا احتمال ابتلا به بیماریهایی که منبع باکتریهای سرما دوست دارند، نیز افزایش می یابد، عنوان کرد: فصل سرما اکثر باکتری و ویروس های سرما دوست منشا بیماریهای مختلف می شوند.
وی با بیان اینکه به دلیل تجمع دانش آموزان در فصول سرد سال در مدرسه، زمینه شیوع این باکتری ها نیز به همان نسبت افزایش می یابد، گفت: سینوزیت، سرماخوردگی، سینه پهلو، اوریون از جمله بیماریهایی است که در فصل سرما شیوع بیشتری دارد.
دکتر نهبندانی با تاکید براینکه به میزان کاهش یا افزایش بارندگی و شرایط آب وهوایی بیماریهای فصل سرما نیز افزایش یا کاهش می یابند، بیان کرد: برای بیماری آنفولانزا نیز با توجه به کمی بارندگی و الودگی هوا می توان پیش بینی کرد که موج دیگری در اینده وجود داشته باشد البته قطعا موج های بعدی بیماری مانند موج اول سنگین نیستند.
مسئول اداره بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مراکز جامع خدمات سلامت برای پیشگیری از شیوع بیماریهای واگیردار فصل سرما آمادگی کامل را دارند، عنوان کرد: اگر شیوع یک بیماری در مدرسه یا کلاسی افزایش یابد همکاران مراکز بهداشت برای بررسی و پیشگیری از شیوع بالاتر آن اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه اگر بیماری در هر مرکزی حادث شود مراحل درمان توسط پزشک مرکز بهداشت انجام می شود و در صورت وخامت شرایط به پزشکان سطح بالاتر ارجاع داده می شوند، اظهار کرد: واکسن خاصی برای بیماریهای غیر آنفولانزا وجود ندارد و همان درمان رایج برای درمان بیماری توصیه می شود.
مسئول اداره بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دستمالهای آغشته به عفونت بیماری باید در نایلون بسته شود و در سطل زباله در دار انداخته شود، گفت: استراحت، دفع دستمال های آلوده، شستن دست ها، استفاده از مایع ضدعفونی کننده دست ها قبل از زنگ تغذیه می تواند در کاهش شیوع بیماریهای فصل سرما موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه همراهان بیمار باید دقت کنند ضمن رعایت نکات بهداشتی در زمانی که بیمار حضور ندارد ملحفه بیمار را تعویض و راه ورود و خروج هوای تازه را به اتاق بیمار باز نگه دارند، گفت: مصرف مواد غذایی که اب زیادی همراه خود دارد مانند لبو، شلغم، سوپ نیز می تواند در سرعت بهبودی بیمار موثر باشد.
دکتر نهبندانی با تاکید براینکه در صورت امکان هنگامی که دانش آموزان در مدرسه حضور ندارند کلاس ها و میزها ضدعفونی شود تا از شیوع بیماری و رشد باکتریها جلوگیری شود، گفت: در صورتی که در یک مدرسه شیوع بیماریهای واگیردار فصل سرما چشم گیر باشد حتما باید کارشناسان بهداشت محیط را از این موضوع مطلع کنند .
وی خاطرنشان کرد: به غیر از بیماریهای مربوط به فصل سرما همه احتیاطات لازم در عدم مصرف غذاهای مانده و فاسد، استفاده از چاشت مطمئن، مانند تمام فصول سال رعایت شود تا دانش آموزان دچار بیماریهای گوارشی نشوند.