رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: برخلاف تصور عموم مردم که مادر باردار باید به اندازه دو نفر غذا بخورد ، مادر باردار تنها به 300 کالری بیشتر در روز نیاز دارد.

دکتر فاطمه اباصلتی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه مادر باردار در دوران بارداری نیاز به تغذیه بیشتر از سایر افراد ندارد بلکه تنها نیاز بیشتری به مصرف ریز مغذی ها دارد، خاطر نشان کرد: مادری که کمبود آهن یا ویتامین d دارد بیشتر مورد توجه است از همین رو برای مادران باردار سالم می توان یک برنامه غذایی ارائه کرد اما مادری که در دوران قبل از بارداری با کمبود ویتامین ها روبرو بوده شرایط ویژه تری نسبت به سایرین دارد.

وی با بیان اینکه برای تامین نیاز مادران باردار به ویتامین ها اصولا مکمل تجویز می شود، گفت: مکمل اسید فولیک سه ماه قبل از بارداری و چهار ماه اولیه بارداری باید توسط مادر مصرف شود چراکه برای سلامتی جنین امری ضروری است.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه از ماه چهارم بارداری مولتی ویتامین و مکمل ویتامین d برای مادر تجویز می شود، ابراز کرد: مادر باردار باید تا پایان بارداری روزانه هزار واحد ویتامین d مصرف کند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف قرص آهن از ماه چهارم بارداری تا سه ماه بعد از بارداری به دلیل شرایط جسمانی مادر از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: نوشیدن آب و شیر و پرهیز از چای نیز می تواند در سلامت مادر در دوران بارداری و سلامتی جنین تاثیرگذار باشد، بخصوص به مادران باردار توصیه می شود که از مصرف چای پرهیز کنند زیرا به دلیل مدر بودن باعث از دست دادن آب بدن می شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای گیاهی، میوه ها، سبزی ها، غلات کامل ، نان سبوس دار به دلیل اهمیت فیبر غذایی برای مادر باردار نیز از اهمیت دو چندانی برخوردار است، اظهار کرد: فیبر موجود در غذا برای مادران بارداری که فشار خون بالا دارند توصیه می شود زیرا به کنترل فشار خون آنها کمک می کند.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه مصرف ید در دوران بارداری نیز یکی از موضوعات مهم در سلامت مادر باردار است، گفت: رشد جسمی ومغزی جنین به میزان ید مصرفی توسط مادر بستگی دارد از همین رو به مادران توصیه می شود تا حد امکان از مولتی ویتامین و نمک ید دار استفاده کنند.

وی با بیان اینکه کلسیم مورد نیاز مادر برای جلوگیری از پوکی استخوان نیز با مصرف محصولات لبنی تامین می شود، گفت: برای مادران بارداری که دچار عوارض بارداری از جمله استفراغ صبحگاهی هستند نیز توصیه می شود ضمن مشورت با پزشک در وعده صبحانه از نان خشک و خرما استفاده کنند تا عوارض بارداری کمتری را تجربه کنند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image