کم کاری مادرزادی تیروئید یکی از شایعترین علل عقب ماندگی ذهنی نوزاداندانشیار گروه نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از هر یک هزار تولد سه تا 5 نوزاد به کم کاری تیروئید مبتلا هستند اظهار کرد: شناسایی دیر هنگام کم کاری تیروئید آسیب های جبران ناپذیری را به نوزادان وارد می کند.

دکتر رضا سعیدی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه انجام نمونه گیری  سه تا 5 روز پس از تولد نوزاد بهترین زمان برای شناسایی بیماری و پیشگیری از بروز عوارض به شمار می رود خاطر نشان کرد: در صورت شناسایی نشدن بیماری، کودک به عقب ماندگی ذهنی مبتلا می شود.

عضو مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: پس از شناسایی بیماران مبتلا  در مراکز جامع سلامت، نوزادان برای ادامه روند درمان به مراکز تخصصی ارجاع داده می شوند.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفتگو با وب دا با بیان اینکه اجرای طرح شناسایی نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید از سال 85 در مناطق زیر پوشش دانشگاه آغاز شده است اظهار کرد: سالانه بیش از یکصد هزار نوزاد زیر پوشش غربالگری  کم کاری تیروئید قرار می گیرند.

دکتر محمد جعفر صادقی خاطر نشان کرد: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان یکی از علل مهم قابل پیشگیری عقب ماندگی ذهنی در نوزادان است که در صورت شناسایی به هنگام این نوزادان و درمان به موقع  می توان از عوارض جدی این بیماری جلوگیری کرد.

وی به  دست آورد های این طرح اشاره کرد و اظهار داشت: پوشش بیش از 98.5درصد نوزادان شهر و روستا جهت غربالگری، ارائه خدمات درمانی به 100درصد بیماران شناسایی شده، حفظ ضریب هوشی طبیعی در همه بیماران تحت درمان و دارا بودن هزینه به سود 1 به 22 وبستر سازی مناسب برای غربالگری دیگر بیماریهای مهم نوزادان از دست آوردهای این برنامه به شمار می رود.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image