مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهداظهار کرد: گندزدایی محیط یکی از راه های مهم جلوگیری از انتشار کرونا ویروس بوده و یکی از رایج ترین و در دسترس ترین مواد برای خانواده ها آب ژاول(وایتکس) است.
مهندس علی اصغر حسنی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بهترین راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا رعایت بهداشت است خاطر نشان کرد: شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون مایع و ضد عفونی کردن سطوح با موادی با پایه الکل و یا مخلوط آب و مایع سفید کننده (وایتکس) از جمله راهکارهای پیشگیری از این بیماری به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه محلول گندزدا باید روزانه تهیه و استفاده شود، گفت: محلول وایتکس حتی در دمای مناسب نیز به تدریج اما به کندی بیخاصیت میشود. بنابراین آن را طولانی نگهداری نکنید، روزانه وایتکس رقیقشده را درست کنید و تا ۲۴ ساعت استفاده نمایید.
وی خاطر نشان کرد: گندزدا باید با آب سرد یا معمولی تهیه شود همچنین لازم است در حین کار با ترکیبات گندزدا با پایه کلر، از جریان مناسب هوا مطمئن شد تا انتشار ترکیبات کلر در فضای بسته باعث مسمومیت افراد نشود.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شهروندان می توانند برای گندزدایی سطوح از جمله میز و صندلی ها، کلید و پریزها، کیبورد و کیس و موس کامپیوتر، دستگیره درب و پنجره ها، نرده ها، شیر آلات، گوشی تلفن و موبایل و... از ترکیب یک قسمت وایتکس با 99 قسمت آب سرد (2 قاشق غذاخوری وایتکس در 4 لیوان آب) استفاده نمایند.
مهندس حسنی تاکید کرد: در حین کار با ترکیبات کلر و اسیدی لازم است از ماسک های تنفسی و دستکش استفاده شود، درب و پنجره ها در حین گندزدایی باز و تهویه مناسب صورت گیرد و از اضافه نمودن سایر مواد شوینده در حین انجام گندزدایی خودداری شود.
وی توصیه کرد قبل از گندزدایی، گردگیری سطوح توسط دستمالی جداگانه صورت گیرد، همچنین شهروندان در نظر داشته باشند که رطوبت ناشی از آغشته شدن سطوح ( میله ها، دستگیره ها و سایر سطوح) به مواد گندزدا باید در معرض هوا خشک شده (حداقل 10 دقیقه زمان تماس در نظر گرفته شود) و از خشک کردن سطوح با وسایل یا دستمال دیگرخودداری نمایند.
مهندس حسنی توصیه کرد: دستمال ها و وسایلی که برای نظافت استفاده می شود باید از وسایلی که برای شستشو و نظافت سرویس های بهداشتی بکار می رود جدا بوده و در هیچ شرایطی به طور مشترک استفاده نشود.