معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پس از استفاده از وسایل شخصی مانند ماسک و یا دستکش باید آن رابه شکل بهداشتی و یا در پلاستیک فریزر دربسته قرار داد در غیر این صورت با رها کردن این وسایل در خیابانها و معابر، زمینه انتشار ویروس کووید -19 فراهم می شود.
دکتر مهدی قلیان اول در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه برای خود مراقبتی و رعایت بهداشت فردی باید نکات زیادی را رعایت کرد تا زمینه انتشار بیماری کاهش یابد، خاطر نشان کرد: پرهیز از حضور در جمع و مکان های شلوغ، رعایت فاصله یک متری با سایر افراد در ازدحام می تواند از انتشار بیماری جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه اگر فردسالمندی که مبتلا به بیماری زمینه ای است، در جمعی حضور یابد حتما باید از ماسک استفاده کند، اظهار کرد: وسایل شخصی مانند ماسک و دستکش را باید پس از مصرف در سطل های زباله در دار قرار داد تا از انتشار بیماری جلوگیری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این بیماری علائمی شبیه سرماخوردگی دارد، گفت: تب، سردرد، لرز و در نهایت درگیری ریه و تنگی نفس شدید از جمله علایم این بیماری است که اگر فرد با تنگی نفس شدید به مراکز درمانی (بیمارستانها) ارجاع داده شود با بررسی میزان اکسیژن خون و عکسبرداری از ریه، تشخیص بیماری قطعی می شود.
دکتر قلیان اول با بیان اینکه انجام تست کووید -19 برای همگان امکان پذیر نیست والبته ضرورتی هم ندارد، خاطر نشان کرد: حضور زیادبیماران سرماخورده به اورژانس های بیمارستانها ضمن ازدحام در بیمارستانها باعث ورود آلودگی به بدن این افراد می شود و ممکن است فرد با یک سرماخوردگی معمولی به بیمارستان مراجعه کرده اما به یکی از عفونت های بیمارستانی مبتلا شود.
وی با اشاره به اینکه میانگین سنی بیماران مبتلا به کرونا 40 تا 50 سال است و تاکنون در بین کودکان زیر 6 سال مورد مثبتی در استان خراسان گزارش نشده است، عنوان کرد: کودکان زیر شش سال این ویروس را مبتلا می شوند اما شرایط آنها رو به وخامت نمی گذارد بنابراین کودکان نیز می توانند ناقل این بیماری باشند.