مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تمامی ارگان ها و سازمان های تعیین شده در ارتباط برنامه پویایی جمعیت با یکدیگر مشارکت و همکاری دارند.
دکتر محمد احمدیان در گفتگو با وب دا، ضمن اشاره به اینکه بحث پویایی جمعیت از موارد مورد تاکید مقام معظم رهبری است اظهار کرد: تمام دولتمردان و سیاستگذاران مکلف به برنامه ریزی دقیق در بحث جمعیت بوده و هستند.
وی اجرای کمی و کیفی برنامه پویایی جمعیت را از برنامه های محول شده به سازمانهایی همچون وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، تبلیغات اسلامی، کمیته امداد، دانشگاه ها و .... عنوان نمود و گفت: هر کدام از سازمانهای مورد نظر دارای نقش و شرح وظایف مشخص بوده و با هماهنگی وزارت کشور و استانداری ها به اجرای برنامه مشغول می باشند.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده ومدارس معاونت بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد: بر این اساس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف شد در دو حیطه کمی یا بعد جمعیت و کیفی یا سلامت جمعیت برنامه ریزی کند.
وی با اشاره به اینکه رویکرد وزارت از سال 1384 در بحث جمعیت، فرد محور تعیین شده است گفت: برنامه ریزی جهت سلامت تمام گروه های سنی شامل نوزادان، کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان، سالمندان و زنان باردار و غربالگری و آموزش مستمر و با فواصل معین از مهمترین برنامه ها در این راستا می باشد.
دکتر احمدیان با اشاره به اینکه دربحث تحکیم بنیان خانواده ها شروع برنامه های حوزه بهداشت در گروه سنی نوجوانان و جوانان با مشارکت سایر سازمانها همچون آموزش و پرورش بوده است گفت: ترغیب به ازدواج سالم از اولویت های این برنامه به شمار می رود.
وی ارتقاء ساعت کلاسهای هنگام ازدواج به 6 ساعت را از دیگر برنامه های پویایی جمعیت عنوان نمود و گفت: در حال حاضر به طور متوسط سالانه 40 هزار زوج با شرکت در این کلاسها در خصوص موضوعات سلامت جنسی، اخلاق و احکام و مشاوره فرزند آوری آموزش می بینند.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده ومدارس دانشگاه در ادامه انجام برنامه های مراقبتی با رویکرد باروری سالم و مشاوره های فرزند آوری با توجه به بعد و سلامت جسمی مادر را از دیگر برنامه های پویایی جمعیت در مراکز خدمات جامع سلامت برشمرد.