قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: روزهای نخست زندگی روزهای حساسی در شیردهی است و شروع و تداوم موفق تغذیه با شیر مادر تبدیل به یکی از اولویتهای نظام سلامت شده است.
دکتر سید کاظم فرهمند به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: شعار این هفته به تاثیر تغذیه شیرخواران بر تغییرات آب و هوایی و محیط زیست و همچنین ضرورت حفظ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیرمادر در راستای سلامت کره خاکی و ساکنان آن میپردازد.
وی با تاکید بر اینکه تغذیه با شیر مادر نمونه بارزی از ارتباط عمیق بین سلامت انسان و اکوسیستمهای طبیعت است گفت: تغذیه با شیر مادر، غذای تجدید پذیر طبیعی و از نظر محیط زیست ایمن و سبز است چراکه بدون آلودگی، تولید زباله و نیاز به بسته بندی، تولید شده و در اختیار نوزاد قرار می گیرد.
دکتر فرهمند در ادامه با اشاره به اینکه تغذیه مصنوعی پیامد قابل توجه زیست محیطی را به همراه خواهد داشت گفت: کاهش منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و انتشار گازهای گلخانهای، گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی از مهمترین این پیامدها به شمار می رود.
وی افزود: تغذیه شیرخوار با شیر مادر علاوه بر کمک به رشد و تکامل مناسب نسل آینده از خروج مقادیر هنگفتی ارز به خارج از کشور برای ورود شیر مصنوعی نیز جلوگیری میکند و از این طریق باعث توسعه اقتصادی کشور میشود.
قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار و یک جزء از اقدام جهانی برای پایان دادن به سوء تغذیه است.
10 الی 16 مرداد هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نامگذاری و شعار امسال این هفته سیاره ای سالم، با حمایت از تغذیه با شیر مادر تعیین شده است.