چاپ

116.jpg - 21.47 kBمدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اسید چرب ترانس مانند چربی های اشباع شده و حتی بیشتر مقدار LDL کلسترول بد را بالا می برد و چربی HDL کلسترول خوب را پایین می آورد.

دکتر زهرا اباصلتی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه انجمن قلب آمریکا توصیه به محدود کردن اسید چرب ترانس در حدود کمتر از 11درصد کل کالری مصرفی روزانه دارد، خاطر نشان کرد:  آسانترین راه حذف این اسیدهای چرب  حذف غذاهایی است که محتوی روغن هیدروژنه میباشند که در بیسکویت ،کیک،کراکرو.. وجود دارد.

وی با بیان اینکه همچنین حذف روغن جامد هیدروژنه که دارای اسید چرب ترانس بالاست نیز برای سلامتی مفید است، تصریح کرد: بنابر این در مصرف مواد غذایی کارخانه ای حتما به نشان مواد غذایی و اجزاء سازنده آن دقت شود.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه اسید چرب ترانس به طور طبیعی در بعضی غذاهای حیوانی هم مانند گوشت گاو ،بره ،کره وشیر وجود دارد بنابراین باید در مصرف مواد غذایی لبنی نوع کم چرب آن را مد نظر قرار داد، گفت: علاوه براین کره ،سس مایونز دارای اسید چرب اشباع بالایی است که کلسترول بد را بالا می برد و منجر به ساخته شدن پالک آ ترومی در عروق می شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سعی کنید مصرف چربی اشباع را محدود کنید ، گفت: مصرف روغن برای سلامتی قلب مفید  است همچنین مصرف گوشت پرندگان ، ماهی و حبوبات به جای مصرف گوشت چرب توصیه می شود.

وی با بیان اینکه مقدار نمک توصیه شده 3.2 میلی گرم است حدود 1 قاشق مرباخوری است، گفت: برای افراد بالای 51 سال و کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند مانند بیماران فشار خونی و بیماران کلیوی و دیابتی ها محدود  نمودن مصرف نمک به پایین آوردن فشار خون و کاهش ریسک بیماری قلب کمک می کند؛  یکی از آسانترین راهها برای کم کردن مصرف نمک اضافه نکردن نمک از ابتدای غذا است قبل از اینکه غذا را نچشیده اید نمک اضافه نکنید سعی کنید نمک را در انتهای پخت به غذا اضافه نمایید و اقدام دیگر جایگزین نمودن غذاهای تازه به جای غذاهای پروسه شده  است علاوه براین به لیبل مواد غذایی  تولید کارخانه  توجه داشته باشید.

وی با بیان اینکه کاهش شکر مصرفی ریسک ابتلا به  بیماری قلبی را کاهش می دهد ، بیان کرد:  انجمن قلب آمریکا مصرف شکر در خانم ها را 6قاشق و در مردها را 9قاشق توصیه می کند، اما  آنچه بیشتر مشکل ایجاد می کند وجود شکر بالا در مواد غذایی مثل شیرینی ،شکلات،شربت ها و آبمیوه های مصنوعی است.