مدیر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با توجه به اینکه شیوه زندگی افراد، فرهنگ و یا وضعیت اقتصادی اجتماعی بیماران مبتلا به دیابت در مناطق مختلف متفاوت است، بهتر است به جای توصیه رژیم یکسان و از پیش تعیین شده، دستورالعمل های تغذیه ای بر مبنای اهداف درمان و نیاز هر فرد زیر نظر یک متخصص تغذیه انجام شود.
دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه داشتن یک تغذیه سالم از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کنترل بیماری دیابت محسوب می شود خاطر نشان کرد: به منظور کنترل قند خون روزانه 6 وعده غذا شامل سه وعده غذایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و سه میان وعده توصیه میشود.همچنین مصرف میان وعده قبل از خواب در کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا از کاهش قند خون در طول شب و قبل از خواب جلوگیری می کند و میان وعده شب بهتر است از یک ماده پروتئینی مانند پنیر یا شیر که همراه با نان تهیه شود، باشد .
وی افزود: توصیه می شود بیماران مبتلا به دیابت،همراه هر وعده غذایی، از سبزیجات استفاده کنند، از نان سنگک و یا بربری (سبوس دار)استفاده کنند، مصرف غذاهای چرب مثل کباب کوبیده، سوسیس، کالباس و غذاهای سرخ شده را محدود کنند، لبنیات کم چربی مصرف کنند، از حبوبات در برنامه غذایی خود بیشتر استفاده کنند، غذا را به صورت کم نمک مصرف کنند و ترجیحاً از روغن مایع( به خصوص کلزا) استفاده کنند.
مدیر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف انواع میوه ها برای تمام افراد ازجمله بیماران دیابتی نه تنها مفید بلکه ضروری است. چون افراد دیابتی بیشتر به بیماری های عفونی مبتلا می شوند لازم است سیستم دفاعی بدن خود را تقویت کنند. میوه نقش اساسی در بالا بردن قدرت دفاعی بدن دارد اما لازم به ذکر است که مصرف برخی از انواع میوه ها مانند موز، انگور، کشمش، انجیر، هندوانه، خربزه و طالبی باید به یک تا دو بار در هفته محدود شود.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه فعالیت بدنی و ورزش، در پایین نگه داشتن قند خون و بهبود کیفیت زندگی بسیار مؤثر است خاطر نشان کرد، انجام ورزش را به صورت منظم شروع نموده و سعی کنید آن را به صورت یک عادت در آورید. بهترین ورزش برای مبتلایان به دیابت پیاده روی است و سعی کنید روزانه دو نوبت و هر دفعه 20دقیقه پیاده روی انجام دهید.