معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به سبک زندگی ناسالم، تغییر الگوی تغذیه و خواب، بی تحرکی و پایین آمدن سن مصرف دخانیات در جامعه گفت: شیوع 20 درصد اضافه وزن و ۶۰ درصد کمتحرکی در جمعیت ما نگران کننده و به معنای ایجاد سراشیبی در ابتلا به دیابت و فشار خون است.
دکتر مجید جعفرینژاد در گفتگو با وب دا افزود: در حال حاضر حدود ۲۹ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در استان خراسان رضوی فشار خون بالا دارند و این یعنی یک سوم جمعیت بالای 18 سال در معرض خطر بیماریها و حوادث قلبی-عروقی و مغزی هستند و سالهای ازدست رفته عمرشان در اثر ناتوانی یا مرگ زیاد است.
وی با اشاره به شناسایی ۱۵۳ هزار نفر مبتلا دیابت در دانشگاه گفت: آمار ابتلای دیابت در حال حاضر 12 درصد است که سالانه ۰.۷ درصد به این تعداد اضافه میشود یعنی ۳۰ سال بعد که جمعیت مسن تر و مستعدتر برای بیماری می شود ۲۱ درصد و بیشتر به این آمار اضافه می شود.
دکتر جعفری نژاد اظهار داشت: از جمعیت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۲ درصد یعنی حدود ۴۰۰ هزار نفر دیابت دارند که نیمی از این افراد از دیابت خود اطلاع ندارند و یا اگر اطلاع دارند، کنترل و مراقبت صحیح انجام نمی دهند.
وی با تأکید بر ورزش همگانی به جای ورزش قهرمانی، ترغیب خیّرین سلامت به عرصه سلامت عمومی، تهیه لوازم ورزشی و فضاهای مناسب برای فعالیت فیزیکی عموم مردم اظهار داشت: در آینده وقت زیادی صرف عوارض این بیماری ها (دیابت و فشارخون) در بین خودمان و سالمندان ما خواهد شد.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز امیدواری کرد با استفاده از ظرفیت رسانه ها و هدایت اساتید علمی عزم ملی و منطقه ای ایجاد شود تا در راستای ارتقای سواد سلامت آحاد جامعه گام برداریم.