رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه امروزه چاقی دوران کودکی و نوجوانی به صورت یک مشکل سلامت همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است، گفت: درصد بالائی از کودکان چاق در بزرگسالی از چاقی رنج خواهند برد اما با پیشگیری از چاقی در سنین کودکی و نوجوانی می توان از چاقی بزرگسالی و پیامدهای آن جلوگیری کرد.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، سکته، اختلال عضلات اسکلتی(به خصوص آرتروز)، کبد چرب و انواع سرطان ها را از جمله پیامدهای اضافه وزن و چاقی برشمرد و اظهار کرد: علت اصلی اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی و نوجوانی، عدم تعادل انرژی، بین کالری دریافتی و کالری مصرف شده است.
وی خاطرنشان کرد: الگوی غذایی کودکان و نوجوانان به سمت افزایش مصرف غذاهای پرانرژی و ناسالم که دارای چربی و قند بالا، ویتامین و مواد معدنی کم هستند از جمله مصرف زیاد فست فودها، نوشابه های گازدار، مواد قندی و شیرین و مصرف کم میوه و سبزی تغییر یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به شهرنشینی و صنعتی شدن زندگی میزان فعالیت بدنی کودکان کاهش یافته است و ساعات طولانی تماشای تلویزیون، بازی های کامپیوتری، استفاده ار تبلت و کامپیوتر همراه با مصرف انواع تنقلات چرب و شور و شیرین در این مواقع، ضمن کاهش تحرک، خطر اضافه وزن و چاقی را بیشتر می کند.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کودکان و نوجوانان باید روزانه حداقل 60 دقیقه فعالیت بدنی و تحرک داشته باشند و زمان صرف شده برای سرگرمی های بی تحرک مثل تماشای تلویزیون، کار با کامپیوتر، تبلت و... را کاهش دهند.
وی کاهش مقدار روغن و شکر در غذاهای مصرفی خانواده، عادت به خوردن صبحانه، تهیه میان وعده های سالم برای مدرسه، تزئین و تنوع غذاها، جایگزینی سس های چرب با استفاده از ماست و سبزیهای معطر، روغن زیتون و آبلیموی تازه و کاهش استفاده از نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی و جایگزینی آن با آب، دوغ، شیرساده و آبمیوه های طبیعی را از راه کارهای مناسب برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان دانست.