رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای "برنامه حمایت تغذیه ای کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوء تغذیه در خانوارهای نیازمند" خبر داد و گفت: در حال حاضر 15 هزار و 535 کودک تحت پوشش این برنامه هستند و خدمات را دریافت می کنند.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا افزود: هدف كلی این برنامه بهبود وضعيت تغذيه و رشد كودكان 6 تا 59 ماهه ، كاهش سوء تغذيه (لاغري، كم وزني وكوتاه قدي) ، ارتقاء الگوي تغذيه صحيح كودكان است.
وی اظهار داشت: در این برنامه کودکان 6تا59 ماهه مبتلا به سوء تغذیه، لاغری ، کم وزنی و کوتاه قدی در خانوارهای نیازمند شناسایی وبه وزارت تعاون معرفی می گردند و پس از انجام آزمون وسیع و تعیین دهک خانوار تحت پوشش این برنامه قرار می گیرند و کارتهای یارانه سرپرست خانوار برای دهک های 1تا 5 اقتصادی، ماهانه یک میلیون تومان و برای دهک های 6 و7 ماهانه ششصد هزار تومان شارژ می شود که باید از فروشگاه های تعیین شده فقط اقلام غذایی خریداری کنند و این مبالغ از شهریور ماه پرداخت شده است.
دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد: این کودکان حمایتی از خدماتی چون پایش رشد ، مشاوره تغذیه رایگان ،ارتقاء آگاهي، نگرش و عملكرد مادران در زمينه الگوي تغذيه صحيح و رشد كودكان ، جانشین های غذایی و... نیز بهره می برند و شرط ماندن کودک در این طرح بهبود وضعیت رشد و مراجعه منظم مادر به مراکز جامع سلامت جهت پایش رشد کودک و دریافت آموزش ها و مشاوره ها می باشد.
وی با اشاره به اینکه سوءتغذيه يكي از مشكلات تغذيه اي شايع در كودكان زير 5 سال است گفت: فقر، ناامني غذايي، بيسوادي، بيكاري، ناآگاهي هاي تغذيه اي، الگوي تغذيه نامناسب، دسترسي نداشتن به خدمات بهداشتي، اپيدمي بيماريهاي عفوني و پيامدهاي نامطلوب اقتصادي آن از علل بروز سوءتغذيه در كودكان است.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حمايت تغذيه اي از كودكان كه بدليل فقر دچار سوء تغذيه شده اند از طريق تأمين و توزيع سبد غذايي استاندارد براي تأمين نيازهاي تغذيه اي كودكان و بهبود وضعيت تغذيه، رشد و تكامل آنان ضروري است.
دکتر اباصلتی پيامدهاي نامطلوب سوء تغذيه كودكان را شامل اختلال در رشد و تكامل مغزي و جسمي، تضعيف سيستم ايمني بدن و افزايش موارد مرگ و مير، افزايش هزينه هاي درماني و مراقبت هاي پزشكي، اُفت تحصيلي و تحميل هزينه هاي سنگين به آموزش وپرورش كشور و از دست دادن روزهاي كاري توسط والدين نام برد كه بارسنگين مالي بر اقتصاد جامعه هم در بخش دولتي و هم در بخش خصوصي وارد مي سازد.