معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هدف برنامه سلامت خانواده شهری، مدیریت سلامت جمعیت تحت پوشش است.
به گزارش وب دا، دکتر مجید جعفری نژاد در نشست تبیین جایگاه پزشکان متخصص پزشکی خانواده در مراکز خدمات جامع سلامت آموزشی و نظام ارجاع با بیان اینکه طراحی و راهاندازی نظام شبکه در زمانی انجام شد که بیش از 75 درصد جمعیت تحت پوشش، روستائیان بودند خاطر نشان کرد: در ادامه برنامه پزشک خانواده روستایی و سلامت خانواده شهری در جهت بهبود و تکمیل برنامه نظام شبکه و مدیریت سلامت جمعیت تحت پوشش از طریق آموزش سبک زندگی سالم، خدمات مراقبت موثر و شناسایی به موقع بیماران پیش از بروز عارضه و ... انجام شده است.
وی تصریح کرد: رشته تخصصی پزشکی خانواده در راستای توانمندسازی پزشکان عمومی برنامه پزشکی خانواده و رفع نیازهای مراجعه تخصصی ایجاد شده است تا با رویکرد سلامت نگر و توجه به همه ابعاد سلامت در مسیر ارتقای سلامت فرد، خانواده و جامعه موثر باشد و به عدالت در سلامت منجر شود.
دکتر فرشید عابدی معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به اولویت پیشگیری و درمان گفت: سرمایه گذاری در حوزه پیشگیری نقش موثری در کاهش هزینههای آن خواهد داشت و معاونت پیشگیری در سازمان بیمه سلامت در زمینه طراحی برنامههای راهبردی و تحلیلی برای اقدامات پیشگیرانه و سلامت نگر فعالیت دارد.
وی به فعالیت سازمان بیمه سلامت در سطوح اول و چهارم پیشگیری اشاره کرد و افزود در واقع نخستین سطح پیشگیری ریشه ای و اساسی است و به دنبال اقداماتی است که مردم سالم و ایمن بمانند.
دکتر عابدی با تاکید بر خودمراقبتی، غربالگری بیماریها در حوزه پیشگیری گفت: برخی اقدامات تشخیصی و درمانی با تقاضای القایی انجام میشوند و علاوه بر تحمیل هزینه به نظام سلامت منجر به آسیب پذیری، تعویق روند درمانی میشود که بایستی از آن پیشگیری کنیم. شایان ذکر است در این جلسه روسای مراکز 5 گانه مشهد، مسئولین توسعه شبکه، کارشناسان آموزش سلامت و جمعی از کارشناسان حوزه بهداشت حضور داشتند.