در ابتدا نکات آموزشی در مورد این بیماری ارایه شد سپس دکتر جمشید رحیمی معاون بهداشتی ضمن بیان راههای انتقال اين بيماري (از طريق كنه هاي سخت گونه، گزش كنه، تماس با خون وبافت هاي بيمار ، دام هاي آلوده از كشورهاي ديگر) از فعالیت های صورت گرفته در مورد پیشگیری از بیماری در سال گذشته ارائه کرد

دکتر رحیمی افزود: اين ويروس به سيستم عروقي بيمار حمله مي كند و باعث از بين رفتن مواد انعقاد كننده خون مي شود که علائم اين بيماري شامل تب، درد عضلاني، تهوع، بي اشتهايي، سردرد، افت شديد فشارخون و خونريزي زير پوست و وجود پروتئين در ادرار است

سپس وی به نكات مهم در مورد این بيماري در هنگام مواجهه با فرد آلوده شده تاکید کرد و گفت : سريعا بايد بيمار در يك مركز درماني بستري شود و از مايعات زياد استفاده نمايد. بيمار بايد جداسازی و ایزوله شود و ملاقات كنندگان بيمار بايد ايزوله(كلاه ،عينك، ماسك ،گان ، دستكش و كفش) بر بالين بيمار حاضر شود.

برگزاری جلسه آموزشی جهت قصابان و دامداران ، تکثیر و توزیع پمفلت آموزشی جهت عموم افراد جامعه، برگزاری جلسه آموزش و بازآموزی در مورد بیماری جهت پرسنل درمانی و بهداشتی ، بازدید مشترک از کشتار گاه شهرستان ، پیگری جهت راه اندازی پیش سردخانه کشتارگاه و ارسال مطالب آموزشی جهت پزشکان بخش خصوصی از جمله مصوبات این نشست مشترک پس از بحث وتبادل نظر بود.

یادآوری می گردد تب خونریزی‌ دهندهٔ کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که ازطریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ درکریمه کنگو شرح داده شد ونام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام گردید.

در سال ۱۹۶۹ معلوم شد عامل  ایجاد کننده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است، که در سال ۱۹۵۶ درکنگو مشاهده گردیده‌است ازاینرو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث اسم فعلی شد.

CCHF در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا می‌باشد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image