چاپ

217.jpg - 21.43 kBرئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تشدید نظارت‌های بهداشتی در زمان برگزاری مراسم معنوی اعتکاف رمضان از مساجد مجری این برنامه خبر داد.

مهندس محمد باباخانی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان که آئین معنوی اعتکاف در مساجد در حال برگزاری است بر مدیریت مطلوب برگزاری مراسم و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تأکید داریم، ضمن اینکه در 3 روز پایانی ماه مبارک رمضان هم تشدید نظارت‌های بهداشتی در دستورکار بازرسان و ناظران این حوزه قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در راستای حفظ و ارتقاء سلامت عمومی به عنوان یکی از مهمترین وظایف نظام سلامت، موضوع بسیار مهمی که از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار بوده و هست.

رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواستار رعایت بهداشت فردی توسط معتکفان و پرهیز از حضور افرادی که دارای علائم بیماری در این آئین معنوی شد و گفت: در مساجد و محیط‌های مسقف، برقراری تهویه مناسب، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده مناسب از ماسک و اقلام عبادی شخصی توصیه می شود.

مهندس باباخانی با ذکر این نکته که توزیع غذا باید در کوتاه‌ترین زمان (قبل از 2 ساعت) پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته‌بندی بهداشتی صورت پذیرد، تأکید کرد: همچنین باید از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دمای محيط به مدت طولانی و بالای 2 ساعت خودداری گردد و در صورت نیاز به نگهداری بيشتر زمان یاد شده، بايد مواد غذايی پخته در زير 4 درجه سانتیگراد يا در بالای 63 درجه سانتيگراد (روی شمعک گاز) نگهداری شده تا که درجه حرارت ماده غذايی به زير 63 درجه نرسد.

وی  تصریح کرد: همچنین باید از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف نامناسب و پلاستیکی و فومی خودداری شود و در این خصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی بر پایه سلولزی و یا ظروف آلومینیومی دارای مجوزهای ساخت و پروانه بهداشتی لازم و ضروری بوده است.

رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: نکته بسیار مهم دیگر اینکه باید از توزیع سبزی و میوه‌های  بدون انجام سالمسازی خودداری شود و قبل از آن میوه‌ها را با دقت با آب سالم شست‌وشو داد و اینکه حتماً پوست آنها جدا شود؛ همچنین در صورت توزيع سبزی و سالاد، رعايت مراحل 4 گانه سالم سازی سبزی و میوه الزامی بوده و در این خصوص نیز توصيه می‌شود که از سالاد و سبزی بسته بندی شده دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموز پزشکی استفاده شود.

مهندس باباخانی خاطرنشان کرد: تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفان هستند، به‌ویژه کسانی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت دارند باید در زمان خدمت ضمن رعایت کامل بهداشت فردی به طور مستمر از ماسک و دستکش مناسب استفاده نمایند.

وی بیان کرد: همچنین باید ظروف زباله درب دار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد و سرویس بهداشتی، حمام، وضوخانه و آبدارخانه آن در دسترس مردم باشد و نکته بسیار مهم دیگر اینکه نظافت، شست‌وشو و گندزدايی روزانه با مواد گندزدای مناسب انجام شود، ضمن اینکه وجود مایع دستشویی در سرویس‌های بهداشتی و وضوخانه مساجد برای تمام سکوهای شست‌وشو الزامی بوده و هست.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

https://ble.ir/mums_info

https://eitaa.com/mums_info

 https://rubika.ir/mums_info