معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسیناسیون هزینه اثربخش ترین مداخله سلامت بوده و بالاترین بازگشت سرمایه گذاری را دارد.
به گزارش وب دا، دکتر حسین فرشیدی در همایش "پویش ملی کودک سالم، ایران سلامت" با محوریت رونمایی از سند رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال و رونمایی از واکسن های پنوموکوک و روتاویروس، ضمن تشریح تاریخچه ای از آغاز برنامه ایمن سازی با واکسیناسیون در ایران و جهان، گفت: برنامه گسترش ایمن سازی در جهان از سال ۱۹۷۴ میلادی و در ایران در سال ۱۳۶۳ با تعلیم مدیران بهداشتی در سطوح مختلف، تقویت زنجیره سرد و تدوین برنامه عملیاتی ایمن سازی، آغاز شد. در آن زمان یک چهارم مرگ های نوزادی ناشی از کزاز نوزادی بود.
وی افزود: همچنین آن زمان شاخص مرگ نوزادی ۲۱ در هزار تولد زنده و مرگ ناشی از کزاز نوزادی ۵ در هزار تولد زنده بود و امروز ایران در زمره کشورهایی قرار دارد که تا قبل از سال ۲۰۰۰ میلادی موفق به حذف کزاز نوزادی شدند.
دکتر فرشیدی خاطرنشان کرد: چنانچه برنامه واکسیناسیون کزاز در کشور انجام نمی شد، برآورد می شود، سالیانه ۷۵۰۰ مورد مرگ ناشی از کزاز نوزادی در کشور رخ دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه ایمن سازی هپاتیت ب در سال ۱۳۷۲ در برنامه توسعه ایمن سازی ادغام شد، ادامه داد: از سال ۱۳۸۳ نیز پس از ایمن سازی سراسری سرخک و سرخجه، واکسن سه گانه سرخک، سرخجه و اوریون نیز جایگزین واکسن سرخک در برنامه ایمن سازی شد.
وی گفت: واکسن هموفیلوس آنفلوآنزا در قالب واکسن پنتاوالانت از سال ۱۳۹۳ در برنامه ایمن سازی کودکان وارد شد.
دکتر فرشیدی با بیان اینکه واکسیناسیون هزینه اثربخش ترین مداخله سلامت بوده و بالاترین بازگشت سرمایه گذاری را دارد، با اشاره به واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس، گفت: واکسن تزریقی پنوموکوک در سه نوبت ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی و واکسن خوراکی روتاویروس نیز در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی، انجام می شود.
وی گفت: واکسن پنوموکوک امروز در ۷ استان و واکسن روتاویروس نیز در ۲ استان آغاز می شود و به زودی در سراسر کشور تسری پیدا خواهد کرد.
١٧ دانشگاه کشور از جمله دانشگاه های علوم پزشکی خراسان رضوی،خراسان جنوبی،سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر ، خوزستان، ایلام و ...در این طرح شرکت کرده اند.