کارشناس مسوول بیماریهای آمیزشی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ایران در زمینه اچ آی وی بسیار خوب عمل کرده است، گفت: اچ آی وی در دنیا دیگر بیماری غیرقابل درمان نیست و به راحتی به کمک داروها کنترل می شود.
دکتر علی حسین پور در حاشیه دومین کنگره سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور که با حضور بیش از 700 نفر از پزشکان عمومی و متخصص برگزار شد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: اچ آی وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است اما ایدز آخرین مراحل عفونت اچ آی وی است و در صورتی که فرد تحت مراقبت و درمان باشد هرگز اتفاق نمی افتد.
وی با بیان اینکه دانشگاه مشهد تا سه سال قبل به نسبت جمعیت، کمترین موارد اچ آی وی را در کشور داشته ولی در چند سال اخیر با آمار افزایشی این بیماری مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: راهکارهای کنترل و دسترسی به آمار بیماری های آمیزشی سخت است و با پنهان شدن بیماری، درصورتی که اقدامات موثر در خصوص جلوگیری و کنترل آنها صورت نگیرد بیماری های آمیزشی ، یکی از معضلات مهم در بیماری های آینده ایران خواهد بود.
کارشناس مسوول بیماریهای آمیزشی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد عوامل اجتماعی، اقتصادی، رفتاری و دانشی را از جمله دلایل گسترش این بیماریها دانست و تصریح کرد: انتقال اچ آی وی در مشهد در طی سال 1402 در موارد شناسائی شده 8 درصد موارد از طریق اعتیاد تزریقی، 60درصد موارد از طریق روابط جنسی و درصد موارد از منبع نامشخص است و این آمار در سطح کشور درصد از راه اعتیاد تزریقی، 54درصد از طریق روابط جنسی، و 34 درصد منبع نامشخص بوده است.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین عامل در کنترل بیماری شناسائی افراد و مراقبت و درمان مبتلایان است و این مهم با کاستن از انگ بیماری حاصل خواهد شد، لذا سیاست دانشگاه بر افزایش دسترسی به انجام تست در جهت شناسائی افراد مبتلا و درمان موثر و اطلاع رسانی گسترده مراکز انجام تست سریع و رایگان اچ آی وی بویژه در جمعیت های کلیدی است زیرا در صورت درمان مناسب و کاهش سطح ویروس نزدیک به صفر، احتمال انتقال اچ آی وی به دیگران نزدیک به صفر می شود.
شایان ذکر است فهرست مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری که آزمایش رایگان و سریع اچ آی وی را فقط با یک قطره خون و حتی بدون ثبت مشخصات هویتی انجام می دهند در آدرس https://aids.mums.ac.ir/ قابل دسترسی است.