030.jpg - 16.72 kBرئیس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حالی که بازگشایی مدرسه برای بسیاری از دانش آموزان خوشایند و سرشار ازهیجان است، برخی دیگر را دچار ترس یا اضطراب می کند و والدین باید بکوشند تا احساسات  فرزندان را شناسایی و به آنها روش های تنظیم هیجا ن را آموزش دهند .

دکتر ندا اخروی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: بهتر است در ابتدا اطلاعات مربوط به زمان و چگونگی بازگشایی مدارس را برای دانش آموز شرح دهید و او را پیشاپیش آگاه کنید تا برای انطباق با تغییرات پیش رو آماده باشد. دانش‌آموزان را تشویق کنید تا با محیط جدیدی که قرار است وارد شوند، آشنایی خوبی پیدا کنند. می‌توانید از یک جلسه راهنمایی قبل از شروع تحصیل در کلاس جدید استفاده کنید و دانش‌آموزان را با معلمان جدید و  قوانین مدرسه آشنا کنید. روند آشنایی قبل از شروع مدرسه می‌تواند اضطراب را کاهش دهد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: برای دانش آموزانی که باز شدن مدرسه  برای آنها خوشایند و سرشار از هیجان است می توان با یادآوری نکات مثبت درباره اینکه می توانند دوستان و معلمان خود را دوباره ببینند را به عنوان موضوعی برای شروع صحبت و برقراری ارتباط استفاده کرد.در مورد کودکانی که شروع مدرسه در انها احساسات ناخوشایند ایجاد می کند، نباید این احساسات را نادیده گرفت بلکه بایستی در مورد احساس کودک به مذاکره پرداخت که چه چیزی باعث نگرانی شده است و  به صحبت‌های آنها  در مورد مدرسه با دقت و علاقه گوش داد و  اجازه داد تا  سوالات خود را مطرح کنند و در مورد نگرانی‌هایشان حرف بزنند. والدینی که اجازه ابراز احساسات به فرزندانشان می‌دهند و با آنها همراهی می‌کنند، محیطی امن را برای تجربه احساسات و پذیرفته شدن و بیان احساسات فراهم می‌کنند که می‌تواند هیجانانهای ناخوشایند را  کاهش دهد.

دکتر اخروی تصریح کرد:. به طور کلی باید  نسبت به هر آنچه فرزندان می‌گویند علاقه نشان داد و تلاش کرد هر جا که لازم است، موضوع را دقیق بررسی و روی نکات مهم و کلیدی آن تمرکز کرد.  به طور  مثال  در صحبت های فرزندتان متوجه می شوید که از معلمش می ترسد و یا از زیادی تکالیف نگران است،روی همان نکته متمرکز شوید. ممکن است متوجه نگرانی او از رفتار بد و قلدری سایر همکلاسی‌هایش شوید، یا متوجه شوید که به کودک تان در مدرسه لقب خاصی داده یا او را مورد آزار و اذیت قرار داده اند. در این مواقع  توصیه میشود ضمن همدلی با فرزندتان به او کمک کنید تا راه حلی برای این مشکل بیابد مثلا می توانید پیشنهاد کنید به یک فرد بزرگسال و مورد اعتمادشان در مدرسه صحبت کند و یا برای کم کردن ترسش می‌تواند یک راه ساده را امتحان کند مثل همراه بردن یک عکس خانوادگی در کیف مدرسه یا یک بسته برچسب کارتونی مورد علاقه‌اش که موقع نگرانی آن را در یک دفتر کوچک یا روی جلد کتابهایش بچسباند.

رئیس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه گفت پیشنهاد می شود هر روز با فرزندان خود صحبت کنید و از اوقات حضور آنها در مدرسه و فعالیت های و همچنین احساسات آنها بپرسید. برخی از کودکان ممکن است احساسات خود را به صورت کلامی ابراز نکنند، بنابراین شما باید مراقب هرگونه رفتار مضطرب یا پرخاشگرانه باشید که ممکن است نشانگر وجود موردی باشد که نیازمند بررسی است.                                          

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image