چاپ

813.jpg - 34.78 kBماه رمضان،  ماه نزول رحمت و بركات بي پايان پروردگار است، به ميهماني خدا دعوت مي شويم و با پيروي از اين دستور الهي روح خود را صيقل مي دهيم؛ همانگونه كه روح انسان صيقل يافته و از گناهان پاك مي شود جسم نيز به تبعيت از آن بايد از ناخوشي ها و بيماري ها پاك شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: از آنجایی که فلسفه این ماه کسب سلامتی و فیوضات معنوی است لذا انتخاب های غذایی اشتباه با اهداف واقعی آن در تضاد می باشد.

دکتر زهرا اباصلتی افزود: متأسفانه در کشور ما در ماه مبارک رمضان مصرف قند، شکر، شیرینی جات و غذاهای چرب ( مصرف زولبیا، بامیه و کله پاچه) افزایش می یابد که با افزایش چربی خون، قند خون یا حتی افزایش وزن در انتهای ماه رمضان همراه است.

وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که مواد شیرین و پرشکر از ارزش غذایی بسیار پایینی برخوردار است، استفاده از آنها می تواند منجر به سیری و جایگزینی غذاهای سرشار از مواد مغذی شده که می تواند منجر به کاهش دریافت ویتامین های ضروری شود؛ علاوه بر این افرادی که قند و شیرینی مصرف می کنند به خاطر نوسانات قند خون، احساس گرسنگی بیشتری در طی روزه داری خواهند داشت. 

دکتر اباصلتی تصریح کرد: در ماه مبارك رمضان نيز مانند هميشه پيروي از برنامه غذايي متنوع و متعادل یعنی تأمين انواع مختلفي از مواد غذايي به تناسب با يكديگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت ميانه‌روي با محدود نمودن غذاهاي داراي چربي، كلسترول، قند، نمك زياد و تركيبات افزودني توصیه می شود.

وی خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان باید وعده های غذایی روزهای عادی را بر طبق زمان بندی این ماه تغییر داد. این تغییرات به این صورت است، وعده ناهار را باید با سحری،  صبحانه را باید با افطار و شام را باید با فاصله 4‏-3 ساعت بعد از افطار مصرف کرد همچنین یک یا دو میان وعده می توان بین افطار تا سحر نیز مصرف کرد

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: لازم است یک وعده غذایی کامل مختص به ناهار را در برنامه سحری خود داشته باشید تا بتوانید نیازهای روز خود را تأمین کنید و به علت گرسنگی طولانی، برای افطار  بهتر است مانند صبح با یک وعده غذایی سبک و کم شروع کنید و سپس با یک شام معمولی مثل همیشه برنامه خود را دنبال کنید و در آخر شب دو عدد میوه مصرف کنید.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه غذاها بر اساس ‌محتواي‌ پروتئين‌، ويتامين‌ و موادمعدني در 6 گروه اصلی غذایی(نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و لبنیات ، گوشت و تخم مرغ ، حبوبات و مغزها) قرار دارند، گفت: انتخاب انواع غذاها از گروه هاي مختلف و همچنين انتخاب مواد غذايي جایگزین در هر گروه غذايي برای بر طرف نمودن نيازهاي تغذيه اي شامل آب، املاح، ويتامين ها، مواد معدنی، پروتئين و انرژي مورد نياز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) ضروری است.