چاپ

0385.jpg - 10.63 kBمسئول حوزه طب سنتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: حکمای طب ایرانی برای رفع ضرر تنباکو به خصوص در مورد افرادی که مجبورند در کنار فردی سیگاری زندگی کنند، مصرف شیر تازه را توصیه میکرده اند.

دکتر زهرا نیک اختر، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه طب ایرانی در خصوص سبک زندگی سالم و پیشگیری و درمان بیماریها، راهکارهای متعددی را ارایه میدهد؛ خاطر نشان کرد: بدیهی است بررسی دقیق علت هر شکایت و انتخاب بهترین راهکار با بهره گیری از دستورهای طب رایج و طب ایرانی باید مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه راه کارهای طب ایرانی درمواجهه با دود دخانیات، تصریح کرد: تدابیر تغذیه در سه بخش اصلاح روشهای خوردن، پرهیزها و توصیه های غذایی خلاصه می شود.

دکتر نیک اختر با بیان اینکه  تا حد امکان مصرف غذاهای سنگین و دیر هضم مانند الویه با سس فراوان، ماکارونی، آش رشته، مواد غذایی کارخانه‌ای، فست‌فودها و غذاهای آماده و سرخ کرده را کاهش دهید، گفت: در صورت مصرف ماکارونی، ادویه‌هایی مانند پونه و آویشن به آن اضافه کنید و در صورت مصرف الویه مقداری شوید خشک، آویشن و پونه اضافه کنید.

وی بیان کرد: ترجیحاً از گوشت‌های لطیف‌تر مانند گوشت گوسفند، جوجه مرغ، کبک، بلدرچین، و بزغاله استفاده کنید؛ بهتر است این گوشت‎ها نیز با کمی مواد ترش مانند سماق، غوره، آب ليمو، سركه يا آب انار ترش پخته و مصرف شوند.

مسئول حوزه طب سنتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: مصرف آب حاوی چند قطره سرکه، به جای آب خالص و مصرف سیب و آلو بخارا، سوپ سبزیجات، میوه ها و سبزیهای تازه، پسته، به، خاکشیر و پونه را در رژیم غذایی خود به طور منظم داشته باشید.

وی گفت: دود کردن گل سرخ، اسپند، پوست خشک انار، در رفع ضرر دود دخانیات مؤثر است.