رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی که اغلب به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند، میتواند به کاهش استرس اکسیداتیو و آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش کمک کرده و تا حدودی از پوست در برابر اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کند.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا افزود: ویتامینهای C و Eبا هم برای محافظت از پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش کار میکنند، به طوری که ویتامین C به بازسازی ویتامین E کمک میکند. این ویتامین ها همچنین در تولید کلاژن نقش دارند که برای سلامت و خاصیت ارتجاعی پوست مهم است.
وی اظهار داشت: کاروتنوئیدها که در میوهها و سبزیجاتی مانند هویج و سیب زمینی شیرین یافت میشوند، میتوانند نور ماوراء بنفش را جذب کرده و اثرات مضر آن را خنثی کنند. همچنین پلی فنولهای موجود در چای سبز، انواع توتها و سایر غذاهای گیاهی، میتوانند در برابر اشعه ماوراء بنفش و اثرات مضر آن نقش محافظت کننده داشته باشند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه افزایش مصرف امگا ۳ ممکن است با پاسخهای بهتر پوست به قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش و کاهش التهاب همراه باشد، تصریح کرد: اگرچه یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی میتواند مزایایی داشته باشد، اما نباید جایگزین کرم ضد آفتاب موضعی در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه غذایی خود انگور سیاه ( سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند آنتوسیانینها)، هندوانه (سرشار از لیکوپن)، آجیل و دانهها (سرشار از ویتامین E)، هویج (سرشار از بتاکاروتن، که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند، و منبع خوبی از ویتامین Cاست) و چای سبز (حاوی کاتچینهایی برای مقاومتر شدن پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش است)، گوجه فرنگی(حاوی لیکوپن و محافظت از قرمزی ناشی از اشعه ماوراء بنفش)، سیب زمینی شیرین (حاوی بتاکاروتن، ویتامین A، C و E ) و گل کلم را بگنجانید.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه تأکید کرد: عوامل دیگری مانند انتخاب سبک زندگی، ژنتیک و سلامت کلی نیز بر سلامت پوست تأثیر میگذارند و مواد غذایی نقش محافظت مکمل را دارند.