رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی اعلام کرد: بر اساس تکلیف محول‌شده برای سال ۱۴۰۴، باید پنج درصد نانوایی‌های مشهد و استان اقدام به عرضه نان کامل کنند.

به گزارش وب دا، دکتر علی میری در نشست «پیاده‌سازی شیوه‌نامه آرد و نان کامل و نظارت بر آن» اظهار کرد: سرانه مصرف نان در ایران سالانه ۱۱۷ کیلوگرم است، در حالی‌که این رقم در سطح جهانی ۶۵ کیلوگرم برآورد می‌شود. به گفته وی، مصرف نان در ایران حدود ۸۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی است و همین مسئله اهمیت کیفیت و سلامت این محصول پرمصرف را دوچندان می‌کند.

میری افزود: در گذشته آرد استان با سبوس‌گیری ۱۸ و ۲۱ درصد تولید می‌شد اما در ماه‌های اخیر این رقم به ۱۲ درصد کاهش یافته که اقدامی مثبت در راستای حفظ ارزش‌های تغذیه‌ای نان است.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی تاکید کرد: سبوس گندم بخش مهمی از ارزش غذایی نان را تشکیل می‌دهد و سرشار از ویتامین‌های گروه «ب» و فیبر است. مصرف نان کامل می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله مشکلات قلبی و عروقی و برخی سرطان‌ها پیشگیری کند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۱ کارخانه از ۳۳ کارخانه تولید آرد استان پروانه تولید آرد کامل را از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دریافت کرده‌اند، گفت: در حال حاضر ۵۰ نانوایی یارانه‌ای، نیمه‌یارانه‌ای و آزاد در خراسان رضوی نان کامل عرضه می‌کنند که معادل ۴۰ درصد هدف‌گذاری سال ۱۴۰۴ است.

دکتر میری خاطرنشان کرد: در استان ۳۵۰ نانوایی و در مشهد ۱۲۵ نانوایی فعال هستند که از این میان ۳۸ واحد یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای و ۱۲ واحد آزاد نان کامل عرضه می‌کنند. خراسان رضوی به لحاظ تعداد و کیفیت نانوایی‌های عرضه‌کننده نان کامل، رتبه نخست کشور را در اختیار دارد.

وی افزود: میزان سبوس‌گیری که در برخی واحدها به ۲۵ درصد هم می‌رسید، اکنون به ۱۵ درصد کاهش یافته و طبق برنامه باید سالانه دو درصد کمتر شود تا در سال آینده به ۱۳ درصد برسد. همچنین اداره کل غله استان متعهد شده است گندم کامل‌تری در اختیار کارخانه‌های دارای مجوز تولید آرد کامل قرار دهد.

به گفته رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، «پویش ملی آرد و نان کامل» از ۱۵ تا ۳۰ آذرماه امسال با شعار «مصرف آگاهانه نان» در سراسر کشور برگزار می‌شود. هدف این پویش، فرهنگ‌سازی و ترغیب مردم به مصرف نان کامل است.

دکتر میری با اشاره به چالش قیمت بالای تولید نان کامل نسبت به نان معمولی (۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر)، گفت: برای توسعه مصرف این محصول سالم، راهکارهایی نظیر کاهش قیمت تمام‌شده و حمایت از اقشار کم‌درآمد در دستور کار قرار گرفته است.

تاکید بر حمایت از اقشار کم‌برخوردار

در ادامه نشست، دکتر فرشید وفا، مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با تاکید بر ضرورت تبدیل نان کامل به «قوت غالب» سفره‌های مردم، اظهار داشت: لازم است تصمیم‌گیری‌های حمایتی در حوزه قیمت و یارانه به‌ویژه برای مناطق محروم اجرا شود تا همه اقشار جامعه به‌ویژه گروه‌های کم‌برخوردار بتوانند از مزایای نان کامل بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به نیاز به مهارت تخصصی در پخت نان کامل افزود: تاکنون ۶۰ نانوایی متقاضی آموزش در این زمینه بوده‌اند، اما تنها ۹ واحد موفق به اخذ شرایط لازم برای عرضه نان کامل شده‌اند. با این حال، کیفیت نان‌های تولیدشده در این واحدها رضایت‌بخش بوده و مشکلی گزارش نشده است.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: نانوایی‌ها تحت نظارت مستمر بازرسان بهداشتی قرار دارند و در هر فصل مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. در این نظارت‌ها، وضعیت محیط کار، بهداشت فردی کارکنان، کیفیت نان تولیدی، میزان شوری و انطباق آرد تخصیصی با محصول نهایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در پایان این نشست، نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، ادارات کل صمت و جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان مشهد نیز دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را در زمینه گسترش فرهنگ مصرف نان کامل ارائه کردند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image