به گزارش وب دا، مدير توسعه شبکه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت: اين کميته با هدف نظارت بر نحوه صدور و کيفيت گواهي هاي فوت و علل مرگ تعيين شده در گواهي فوت و تطابق هر چه بيشتر علل مرگ با معيارها و استانداردهاي تعيين شده در دستورالعملهاي کشوري تشکيل شده است.
دکتر محمد حسن درخشان افزود: شناخت علل واقعي مرگ مي تواند نشان دهنده ترکيب و سيماي بيماريها ، به ويژه بيماريهاي منجر به فوت در جامعه باشد.
وی همچنین گفت: دستيابي به اطلاعات علل واقعي مرگ و مير، نقش موثري به نظام سلامت در تعيين اولويت ها و همچنين شناخت اصلي ترين علائم و بار بيماري در جامعه دارد و در نهايت منجر به سوق دادن منابع و برنامه ها در راستای اولويتهاي سلامت مي شود.
مدیر توسعه شبکه وارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت: برنامه نظام ثبت و طبقه بندي علل فوت به عنوان يکي از برنامه هاي ملي از سال 1378 در کشور راه اندازي شده و در طي ساليان اخير با آموزش ها و بازنگري هاي انجام شده ، اين برنامه ارتقاي نسبي يافته است واز آنجا که بخش عمده اطلاعات مرگ و مير از گواهي فوت صادر شده براي افراد متوفي استخراج مي گردد ، لزوم تشکيل اين کميته ضرورت دارد.
گفتني است: اين کميته که با مجوز هيات رئيسه دانشگاه مصوب شد ه است ، با حضور نمايندگاني از ادارات مرتبط (پزشکي قانوني ، نظام پزشکي ، ثبت احوال )، معاونت بهداشتی ، معاونت آموزشي ، معاونت درمان دانشگاه و گروه پزشکي اجتماعي به صورت ماهانه تشکيل مي شود، تا ضمن بررسي گواهي فوتهاي صادر شده ، نسبت به ارسال بازخورد در راستاي ارتقاء برنامه به همکاران پزشک صادرکننده گواهي فوت اقدام شود.