به گزارش وب دا ، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه کمبود ید در دورانهای مختلف زندگی از جنینی تا بزرگسالی عوارض متعددی را برای فرد به همراه دارد اظهار داشت : سقط و مرده زايي ، افزايش مرگ و مير زمان تولد ، اختلالات عصبي حرکتي ،افزايش مرگ و مير دوران نوزادي ، گواتر شيرخواران ،کم کاري تيروئيد ،گواتر ، کم کاري تيروئيد ، عقب ماندگي تکامل جسمي از دیگر عوارض کمبود ید به شمار می رود .
وی يکي از مهمترين راههاي پيشگيري از عوارض ناشي از کمبود يد را استفاده از نمک يددار تصفيه شده عنوان کرد و خاطر نشان کرد :در بررسي هاي اخير مشخص شده است 5/91 درصد جامعه شهري و 93 درصد روستايي از نمک يددار تصفيه شده استفاده مي کنند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص روش نگهداری از نمک ید دار گفت : نمک يددار بايد در ظروف بدون منفذ پلاستيکي ، چوبي ، سفالي و يا شيشه اي تيره نگهداری و درب آنها باید بعد از هر بار مصرف بسته شود.
دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه 5/28% از مردم خراسان رضوي از ظروف شيشه اي روشن براي نگهداري نمک يددار استفاده مي کنند اظهار داشت : این امر موجب از بين رفتن ميزان يد نمک مي شود.
وی با اشاره به اینکه بهترین زمان اضافه کردن نمک يددار به غذا اواخر طبخ مي باشد تا در اثر جوشيدن و حرارت ميزان يد نمک از بين نرود گفت: دربررسي انجام شده در شهرستانهاي زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد فقط 41 درصد دراواخر پخت نمک را به غذا اضافه مي کنند و مابقي 59 درصد در اواسط يا اوايل پخت از نمک استفاده مي کنند که ميزان يد آن در اثر پختن کاهش مي يابد .
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود : نمک يددار بايد دور از گرما ، نور ، رطوبت و در محيط دربسته نگهداري شود تا يد آن کاهش نيابد.