به گزارش وب دا، دکتر براتعلی عرب نژاد با اشاره به اینکه سالک يک بيماری پوستی است كه بوسیله گزش پشه خاكی آلوده ، منتقل مي شود اظهار داشت : انباشت زباله ، مسیر فاضلاب ، انباشت نخاله های ساختمانی ، کال های غیر بهسازی شده ، ساختمانهای مخروبه ، نماهای ساختمانی بهسازی نشده و زمینهای وسیع رها شده از علل اصلی شیوع سالک به شمار می رود.
وی با بیان اینکه بر اساس ارزیابی های انجام شده در سطح مناطق 12 گانه تحت پوشش شهرداری سیر ابتلا به بیماری سالک روندی افزایشی در سال جاری داشته است و بیشترین این میزان متعلق به منطقه شهرداری 9 بوده که از 83 مورد در سال 90 به 457 مورد در سال 91 رسیده است خاطر نشان کرد : مهمترین عامل افزایش سالک به ویژه در منطقه شهرداری 9 و مناطق هنرستان ، هاشمیه ، سرافزازان و دلاوران وجود ساخت و سازهای متعدد و نخاله های ساختمانی است .
دبیر شورای سلامت مشهد مقدس جمع آوری زباله ها در زمان مناسب ، بهسازی بافت فرسوده شهری ، لزوم داشتن نما در زمان صدور پایان کار ، استفاده از تورهای حفاظت شده ، پوشاندن درزها و شکاف ها ، بهسازی امکان مخروبه ، مبارزه با جوندگان و سگهای ولگرد را از جمله راهکارهای پیشگیری از این بیماری برشمرد .
دکتر عرب نژاد وجود مسیرهای سیل گیر(کال) در برخی از مناطق مشهد از جمله مناطق 2 و 9 شهرداری مشهد را از دیگر علل شیوع سالک برشمرد و اظهار داشت : بهسازی و لایروبی و پیشگیری از استقرار پشه خاکی بهترین راه کنترل این بیماری در این مناطق است .
دکتر عرب نژاد با اشاره به اینکه معاونت بهداشتی دانشگاه در زمینه اطلاع رسانی و درمان بیماری سالک فعالیت می کنند و پیشگیری از بروز این بیماری به همکاری و مشارکت سایر ارگانها وابسته است خاطر نشان کرد : نصب بنرهای آموزشی ، توزیع 20 هزار تراکت آموزشی میان شهروندان، گسترش برنامه های اطلاع رسانی از طریق مراکز بهداشتی درمانی ،برگزاری نشستهای مشترک با سازمانهای ذیربط، اطلاع رسانی از طریق رسانه های گروهی و ارائه خدمات درمانی رایگان در صورت ابتلا به سالک و راه اندازی مراکز کرایو تراپی از جمله اقدامات دانشگاه در این راستا به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه بیماری سالک واکسن ندارد و انجام اقدامات پیشگیرانه مهمترین راهکار برای مقابله با این بیماری است خاطر نشان کرد : به دلیل اهمیت موضوع سالک در نشست شورای بهداشت مشهد پیشگیری از این بیماری جزء برنامه های اولویت دارد این شورا شده است .