کارگاه آموزشی «کمک‌های اولیه روانشناختی» در قالب برنامه «سلامت روان در بحران» با حضور اساتید و دانشجویان آموزش‌های مهارتی تخصصی در بیمارستان روانپزشکی ابن سینا از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

به گزارش وب دا، دکتر فرشاد شیبانی، دکتری تخصصی روانشناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این کارگاه به تبیین مباحث مرتبط با کمک‌های اولیه روانشناختی (Psychological First Aid - PFA) پرداخت.

این دوره آموزشی در راستای ارتقای سطح دانش و مهارت‌های عملی شرکت‌کنندگان طراحی شده و بر اهمیت آموزش و انجام اقدامات اولیه در مواقع بحران تأکید داشت.

افزایش آگاهی و توانمندسازی افراد در مواجهه با پیامدهای روانی بحران‌ها، کاهش استرس و اضطراب در افراد آسیب‌دیده، تقویت قدرت مقابله و بهبود عملکرد روانی، و پیشگیری از بروز مشکلات جدی‌تر مرتبط با استرس و اختلالات روانی پس از رویدادهای آسیب‌زا از جمله اهداف این کارگاه بود.

 ایجاد امنیت ،شناخت نیازها و مشکلات فوری ،ارائه حمایت عاطفی، تسهیل ارتباط با منابع حمایتی،ارائه اطلاعات صحیح در مورد مقابله،حمایت از توانمندسازی فرد،شناسایی افرادی که نیاز به کمک تخصصی دارند و ارجاع به خدمات تخصصی از جمله موضوعات کلیدی و اصول کمک‌های اولیه روانشناختی بود که در این کارگاه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

این نوع کمک‌های اولیه، به عنوان یک سیستم پشتیبانی غیردرمانی و موقت، نقش اساسی در کاهش اثرات منفی بحران‌های روانی و کمک به افراد در مقابله موثر با شرایط اضطراری دارد. یادگیری و اجرای این مهارت‌ها برای کارکنان نظام سلامت و تمامی افراد درگیر در مدیریت بحران‌ها، امری بسیار حیاتی است.

گفتنی است، کمک‌های اولیه روانشناختی در بحران‌ها، به عنوان بخشی از اقدامات امدادی فوری، نه تنها کمک می‌کند تا افراد آسیب‌دیده احساس امنیت و حمایت داشته باشند، بلکه نقش مهمی در تسهیل فرآیند بازیابی روانی و کاهش آسیب‌های بلندمدت ایفا می‌کند.

این کارگاه در ادامه مسیر توسعه و تقویت زیرساخت‌های سلامت روان در مواجهه با بحران‌های مختلف، گامی مهم و تاثیرگذار محسوب می‌شود.

 209.jpg - 125.85 kB

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image