به گزارش وب دا ، این نشست به منظور بحث و تبادل نظر در خصوص اپیدمیولوژی سرطانهای آندومتر (رحم ) و پستان پانزدهم دی ماه به مدت یک روز برگزار می شود .
این نشست در قالب پانلهای تخصصی از جمله سرطان آندومتر، جایگاه Dipherlin دربیماریهای زنان و سرطان پستان از ساعت 8 الی 14با امتیاز بازآموزی در هتل هما برگزار می شود .
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد: سرطان سومين عامل مرگ و مير در ايران است . با توجه به ميزان بروز مرگ و مير بالا و بار سنگين مالي كه بر دوش سيستم بهداشتي ميگذارد ، سرطان به عنوان سومين اولويت بهداشتي كشور در نظر گرفته شده است و نياز به مداخله برنامهريزي شدهاي به منظور پيشگيري و كنترل دارد . زنان نقش عمدهاي در استواري نظام خانواده دارند . سرطانهاي بانوان نه تنها از جنبه سلامتي خودشان ، بلكه از جهت اختلالي كه در كانون خانواده و آرامش فكري و روحي فرزندان ايجاد ميكنند ، مورد توجه چند جانبه قرار ميگيرند.
در كشور ما شايعترين سرطان بانوان سرطان پستان است . از علائم آن ميتوان توده پستان بدون درد ، ماموگرافي غير طبيعي و در موارد پيشرفته ترشحات خوني ، تغييرات پوستي ، تغيير در اندازه و شكل پستان و زخم را نام برد.
متاسفانه حتي زنان جوان هم از ابتلا به سرطان پستان مصون نيستند ، خصوصاً آنكه در كشور ما اوج فراواني سن سرطان پستان دهه چهار و پنج بوده که يك دهه پايينتر از آمارهاي جهاني است. به همين دليل توصيه ميشود همه خانمهاي جوانتر از چهل سال ، هر سه سال يكبار از اين جهت معاينه شوند و خود نيز ماهي يكبار پستانهاي خود را معاينه كرده ، در صورت وجود هرگونه يافته غير طبيعي با پزشك خود مشاوره نمايند . از چهل سالگي بايد افزون بر معاينات ، ماموگرافي (تصويربرداري از پستان) هم سالانه انجام شود . با تكرار اين بررسيها به صورت منظم ، ميتوان سرطان پستان را در مراحل اوليه شناسايي و نسبت به درمان قطعي آن اقدام کرد.
سرطان رحم نیز شايعترين بدخيمي دستگاه توليد مثل زنان دنيا است كه در اغلب موارد با خونريزي غير طبيعي مشخص ميشود. توصيه ميشود هر خانم يائسه كه دچار خونريزيهاي غير طبيعي شده و يا هر خانم در سنين باروري كه پريودهاي غير طبيعي دارد ، بايد به متخصص زنان مراجعه و تحت بررسيهاي لازم قرار گيرد .